Rukomet

Kontrec: "Možda se možemo nadati nekom malom čudu"

Dario Dodić • nedjelja, 27.11.2016.
Kontrec: "Možda se možemo nadati nekom malom čudu"
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba u Kielceu će pokušati napraviti pravo malo čudo i isprati gorak okus poraza iz varaždinske Arene. Zagrebaši su jučer stigli u Kielce i najavili susret s europskim prvacima...

Susret osmog kola VELUX Lige prvaka između Vive Tauron Kielcea i PPD Zagreba na rasporedu je večeras od 18 sati. Susret su najavili Zagrebaši i vratar Kielcea, Filip Ivić.

"Trener će sutra odlučiti tko se ne skida, a na tu će odluku vjerojatno i utjecati činjenica da Mandalinić i Marković imaju lakše ozljede. Što se tiče naših ambicija one su nepromijenjene. Za plasman u daljnji krug moramo preskočiti Celje i Kristianstad, a da bi to učinili moramo negdje na strani uzeti bodove. Nastojat ćemo to učiniti protiv Kielcea. Imamo 17 igrača, zdravstveni bilten je dobar a dobra je i vijest da nam se nakon utakmice suspenzije vratio Tin Kontrec. U odnosu na prvu utakmicu moramo bitno popraviti našu realizaciju, a što se tiče protivnika dovoljno je reći da opasnost prijeti sa svih strana. Na nama je da se „potučemo“ s njima i da damo sve od sebe pa ćemo vidjeti" – rekao je pomoćni trener PPD Zagreba Vladimir Jelčić, a prenose službene stranice kluba.

"Put je bio malo naporan, ali sada ćemo kroz trening malo rasteretiti noge i vjerujem dobro se odmoriti za dvoboj. Dobro smo analizirali protivnika i znamo što nas očekuje u hali Legionow. Mislim da moramo ispraviti naše greške iz prvog dvoboja s Kielceom u Varaždinu, a tu u prvom redu mislim na realizaciju i koncentraciju u napadu koja nam je u nekim bitnim trenucima nedostajala. Ako to uspijemo popraviti, a zadržimo visok nivo čvrste i pokretljive obrane, jasno i uz doprinos s vratarske strane, možda se možemo nadati nekom malom čudu. Što se tiče Kielcea oni su ekipa puna sjajnih pojedinaca, ali ja iskreno mislim da nam je najveća opasnost naš Fićo Ivić koji je i u prvoj utakmici bio njihov najbolji igrač. Čak ga ni to što sam ga pogodio u glavu nije omelo. Nadam se da neće biti baš jako raspoložen" – izjavio je povratnik u momčad Tin Kontrec.

"Drago mi je da sam opet u svega deset dana imao priliku zagrliti ljude s kojima sam igrao pet, šest ili više godina. Mislim da nas očekuje pravi rukometni spektakl, kao što znate i EHF je ovu utakmicu proglasio utakmicom kola tako da je sve spremno za još jednu veliku rukometnu večer. Zagreb je opasna ekipa koja je već u prvoj utakmici pokazala da ima sjajnu obranu, kroz koju dolazi do velikog broja lakih golova kroz kontru i polukontru. Oni su u prvom dvoboju promašili previše zicera i to je glavni razlog zašto su izgubili, a mi moramo biti oprezni jer neće se Zagrebu dva puta dogoditi da nam nešto pokloni. Moramo ući koncentrirano i dati svoj maksimum da upišemo nove bodove i da se nastavimo boriti za to prvo mjesto koje nam se sada nakon pobjede Löwena u Skoplju ponovno čini itekako dostižno" – najavio je vratar Vive Tauron Kielcea Filip Ivić.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Barlinek Industria Kielce29:25RK Zagreb
Vardar Skoplje26:29Rhein-Neckar Löwen
OTP Bank Pick Szeged33:28Kristianstad
Celje Pivovarna L.36:36Meškov Brest
1Vardar Skoplje 14412:378+3420
2Barlinek Industria Kielce 14415:390+2518
3OTP Bank Pick Szeged 14376:350+2617
4Rhein-Neckar Löwen 14392:396-417
5Meškov Brest 14383:385-214
6RK Zagreb 14332:356-249
7Celje Pivovarna L. 14399:424-259
8Kristianstad 14381:411-308

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!