Košarka

VIDEO: Lokomotiv Kuban na krilima Kevina Jonesa nanio prvi poraz CSKA

Petar Jenjić • nedjelja, 04.12.2016.
VIDEO: Lokomotiv Kuban na krilima Kevina Jonesa nanio prvi poraz CSKA
Foto: EPA

Odigrane su nove četiri utakmice u VTB ligi, a najzvučnija je odigrana u Krasnodaru, gdje je Lokomotiv Kuban nanio prvi poraz moskovskom CSKA ove sezone u regionalnoj ligi te drugi ukupno...

Astana – Tsmoki Minsk 84:67

Astana je kod kuće slavila protiv Tsmokija iz Minska te došla do treće pobjede u nizu, a četvrte u posljednjih pet utakmica. Nakon prve dionice domaćini su imali šest poena prednosti (19:13) uz osam poena Iana Millera. Prednost je nastavila rasti kako je Rob Lowery počeo igrati sve bolje. Na poluvremenu su vodili s deset razlike, a do kraja su se susreta uspjeli još više odmaknuti te nisu dopustili gostima da dođu blizu preokreta.

Ovom je pobjedom kazahstanski klub došao na omjer 5-3, dok je Tsmoki sada na 3-6. Bjeloruskoj je momčadi ovo bio peti poraz u posljednjih šest utakmica.

Astanu je do pobjede predvodio Rob Lowery s 25 poena, dok je Ian Miller dodao 21 koš, a Dimitrios Katsivelis 13 poena uz šest asistencija. Kod gostiju je Justin Gray ubacio 16 koševa, a Đorđe Gagić 13 poena uz 12 skokova.

Jenisej – BC Kalev/Cramo 99:90

Do nove je pobjede, nakon tri uzastopna poraza, došao Jenisej, koji je kod kuće nadigrao košarkaše Kaleva. Susret je bio izjednačen sve do posljednje četvrtine, kada su domaćini iz zaostatka 71:70 napravili seriju 14:2 te mirno priveli utakmicu prema kraju. Tony Taylor ubacio je osam poena u ovom razdoblju i bio jedan od ključnih igrača, iako je u ostatku susreta ubacio tek četiri koša.

Jenisej je sada došao na osmu poziciju, posljednju koja vodi u doigravanje, s omjerom 4-5, dok je Kalev s današnjim četvrtim uzastopnim porazom na omjeru 2-6.

Do pobjede ih je predvodio Suleiman Braimoh s 30 poena i šest skokova, dok je Vladislav Truškin dodao 18 koševa i deset skokova. Kod gostiju je Mark Tollefsen ubacio 27 koševa uz sedam skokova, a Demonte Harper je dodao 26 poena uz 11 asistencija.

Parma Perm – VEF Riga 64:71

Košarkaši Parme iz Perma i dalje ne znaju za pobjedu ove sezone. Priliku su za prvu imali danas, kada su ugostili momčad Rige, ali bez uspjeha. Nakon što su prvo poluvrijeme zaključili s prednošću 43:41, gosti su sredinom treće četvrtine započeli sa 7:0 serijom. Na kraju treće dionice imali su devet poena prednosti, a vodstvo do kraja utakmice nisu ispuštali.

Ponovimo, momčad Perma je i dalje bez pobjede, na omjeru 0-8, dok Riga trenutno ima polovičan učinak, po četiri pobjede i poraza.

Do pobjede ih je predvodio Janis Blums s 19 poena i sedam asistencija, dok je Martins Meiers dodao 16 koševa. Kod domaćin je Danilo Anđušić ubacio 22 poena, a Konstantin Bulanov 15 koševa.

Lokomotiv Kuban – CSKA 83:74

Odličan je posao napravio Lokomotiv Kuban, koji je upisao domaću pobjedu protiv CSKA Moskve te im time nanio prvi poraz u VTB ligi ove sezone, a drugi ukupno. Puno su bolje susret otvorili gosti, a tijekom druge su četvrtine imali i 14 poena prednosti. Međutim, Lokomotiv se budi i do poluvremena smanjuje na pet poena minusa. U nastavku su susreta preuzeli vodstvo, no gosti nisu dopuštali odvajanje, sve do posljednjih nekoliko minuta utakmice. Točku na „i“ stavio je Matt Janning dvije minute prije kraja, kada je tricom donio 12 poena prednosti (80:68).

Lokomotiv Kuban je ovom pobjedom došao na peto mjesto, s omjerom 6-2, dok CSKA, Uniks, Himki i Zenit imaju po jedan poraz te se nalaze ispred momčadi iz Krasnodara.

Kevin Jones predvodio je Lokomotiv s 21 ubačajem i 15 skokova, dok je Mardy Collins dodao 15 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Kod gostiju je Dimitrij Kulagin ubacio 13 koševa, a Aaron Jackson 12 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!