Nogomet

VIDEO: Arsenal uvjerljivom pobjedom do prvog mjesta, Ludogorec s tri boda osigurao proljeće

Dario Dodić • utorak, 06.12.2016.
VIDEO: Arsenal uvjerljivom pobjedom do prvog mjesta, Ludogorec s tri boda osigurao proljeće
Foto: EPA

U skupini A Lige prvaka između Arsenala i PSG-a odlučivao se pobjednik skupine dok su se Basel i Ludogorec borili za nastavak natjecanja u Europa ligi. Bolje je prošao Ludogorec izvukavši remi u Parizu...

Skupina A Lige prvaka uparila je po dvije kvalitetom vrlo izraženo različite momčadi, snažne Arsenal i PSG te slabašne Ludogorec i Basel. Putnici u osminu finala Lige prvaka bili su već ranije poznati, pitanje je bilo tko će osvojiti skupinu, Arsenal ili PSG. Putnik u Europsku ligu odlučivao se u posljednjem kolu, Basel i Ludogorec ušli su s po dva boda, Basel je kod kuće izgubio 1:4 od Arsenala dok je Ludogorec s 2:2 kod PSG-a došao do ključnog boda za europsko proljeće.

Uz nekoliko izmjena u prvom sastavu Arsene Wenger u gostima kod Basela na travnjak je poslao prilično jakih 11 igrača. Priliku je sjajno iskoristio Lucas Perez postigavši tri od četiri Arsenalova gola.

Prvi je zabio već u osmoj minuti, kada ga je nesebično poslužio Gibbs. Još toliko minuta kasnije zabija za 2:0 iz vrlo slične akcije. Ovog je puta Gibbs pucao po golu, vratar kratko odbija na nogu Perezu koji bez problema zabija svoj drugi pogodak.

Do hat-tricka je došao na samom početku drugog dijela, dok je na 4:0 u 53. minuti podigao Iwobi na asistenciju Özila. Počasni pogodak za domaće postigao je Doumbia desetak minuta prije kraja.

Unai Emery je na Parku Prinčeva izabrao prilično jaku početnu jedanaestoricu protiv Ludogoreca, ali motivirani gosti bolje su otvorili susret. Nakon četvrt sata igre iskoristili su krivo otvaranje PSG-a i presjekli loptu, a u nastavku akcije Natanael poslužuje usamljenog Misidzhana koji glavom zabija za vodstvo gostiju.

Sličnom su pogreškom, odnosno nizom pogrešaka, u drugom dijelu uzvratili gosti, na kraju lopta dolazi do Cavanija koji škaricama u 61. minuti donosi izjednačenje Parižanima.

Uporni gosti nisu odustajali, nakon još jedne pogreške domaće obrane preko Wandersona ponovno dolaze do vodstva, a obraz PSG-u spašava Di Maria u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Basel1:4Arsenal
PSG2:2Ludogorec Razgrad
1Arsenal 618:6+1214
2PSG 613:7+612
3Ludogorec Razgrad 66:15-93
4Basel 63:12-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!