Nogomet

VIDEO: Barcelona uz hat-trick Turana potvrdila prvo mjesto u skupini C

Branimir Korać • utorak, 06.12.2016.
VIDEO: Barcelona uz hat-trick Turana potvrdila prvo mjesto u skupini C
Foto: EPA

Barcelona i Manchester City kao prvoplasirani i drugoplasirani prolaze dalje iz skupine C Lige prvaka dok Borussia Mönchengladbach s trećeg mjesta ide u Europsku ligu. Celtic završava s europskim nastupom...

Barcelona - Borussia (M) 4:0

Barcelona je u šarenom sastavu i bez Ivana Rakitića ugostila Borussiju iz Mönchengladbacha. Unatoč tome upisala je visoku pobjedu 4:0, a junak je bio Arda Turan koji je postigao hat-trick. Turan je tek treći Turčin koji je postigao tri pogotka u jednom susretu u Ligi prvaka i prvi koji to nije učinio u turskoj momčadi.

Golijadu je otvorio Lionel Messi pogotkom u 16. minuti susreta, a bio je to njegov deseti ovosezonski gol u Ligi prvaka i 93. u karijeri čime je dva gola iza Cristiana Ronalda. Turan je u svojoj najboljoj utakmici u dresu Barcelone bio asistent, krasno je proigrao Messija za ubojitu završnicu.

U drugo poluvrijeme gosti su ušli nešto življe, ali vrlo brzo Barcelona je došla do novog pogotka. Denis Suarez je ubacio loptu, ona se odbila točno na glavu Turana koji podiže na 2:0.

Već četiri minute kasnije krasna akcija Barcelone. Messi je proigrao Vidala koji pronalazi Turana i Turčin zabija svoj drugi gol na susretu.

Hat-trick je upotpunio u 67. minuti, a ovaj put asistent je bio Paco Alcacer. Napadač španjolske reprezentacije ubacio je za Turana koji još jednom vara Yanna Sommera i postavlja konačnih 4:0.

Gosti u svih 90 minuta na Camp Nouu nisu zapucali u gol Cilessena koji je branio u ovom susretu.

Manchester City - Celtic 1:1

Manchester City i Celtic remizirali su 1:1 u susretu u kojem su oba pogotka postignuta u prvih osam minuta. City je tako učvrstio drugu poziciju dok je Celtic kao posljednjeplasirani završio s nastupom u Europi.

Za obje momčadi ovaj susret nije imao posebno značenje, Manchester je već sigurno bio drugi dok je Celtic ostao bez šanse za prolaz jer je bio lošiji u međusobnom omjeru s Borussijom.

Bez obzira na to htio je bodove s Etihada i već u četvrtoj minuti stigao je do vodstva. Strijelac je bio Patrick Roberts, 19-godišnji napadač koji je na posudbi u Celticu upravo kao igrač Borussije.

City je ubrzo izjednačio, u osmoj minuti Kelechi Iheanacho poravnao je na 1:1, a izuzev poništenog gola Nolita, lopta do kraja susreta nije više ulazila u mrežu.

Jozo Šimunović odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Barcelona4:0Borussia M.
Manchester City1:1Celtic
1Barcelona 620:3+1715
2Manchester City 611:10+19
3Borussia M. 65:12-75
4Celtic 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor07.12.2016. u 08:20
    svaka čast Celticu u ovako teškoj skupini osvojiti 3 boda i to protiv Barce i City-a je uspjeh, niti je Celtic mnogo bolji od Dinama niti je škotska liga bolja od HNL-a, nije ni Celtic imao lakšu skupinu od Dinama, ali igrači Cetic-a daju sve od sebe i ginu na terenu a ne razmišljaju o transferu u... [više na forumu]
    qvestor