Nogomet

VIDEO: Kijevljani "bez motiva" razbili Bešiktaš, Napoli prvi

Dario Dodić • utorak, 06.12.2016.
VIDEO: Kijevljani "bez motiva" razbili Bešiktaš, Napoli prvi
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine B Lige prvaka nogometaši Dynamo Kijeva, koji su već ranije ostali bez šansi za europsko proljeće pomrsili su račune Bešiktašu i učinili dvoboj Benfice i Napolija manje zanimljivim...

Pred susrete šestog, posljednjeg kola skupine B Lige prvaka samo je jedna stvar bila izgledna, da Dynamo Kijev neće vidjeti Europu na proljeće, Napoli i Benfica su s osam bodova bili na prvom, odnosno drugom mjestu, a Bešiktaš s bodom manje računao da ga čeka Liga prvaka ukoliko se razračuna s Kijevljanima koji su igrali bez motiva.

No, Dynamo je pokazao zube Turcima, i na kraju uvjerljivo slavio, uz solidan sudački poguranac, i olakšao posao Benfici i Napoliju koji su svoj dvoboj sveli na borbu za prvo mjesto u skupini.

Poveli su Kijevljani već u devetoj minuti, veći dio posla odradio je Jarmolenko, prošao po desnoj strani i pogodio Besedina koji s par metara nije imao problema s pospremanjem lopte u mrežu. Imat će, opravdano, razloga za prigovor sucu Thomsonu Turci jer je u 30. minuti poprilično usmjerio utakmicu na mlin domaćina. U jednom duelu Becka i Gonzaleza koji je izgledao kao čisti prekršaj Gonzaleza u napadu Thomson je dosudio jedanaesterac za Kijevljane i udijelio crveni karton Becku te žuti Aboubakaru zbog prigovora.

Jarmolenko je jedanaesterac pretvorio u 2:0 za Dynamo i povratka za Bešiktaš više nije bilo. Već dvije minute kasnije Bujalskij zabija za 3:0, a prije isteka 45 minuta zabija i Gonzalez.

U drugom je dijelu Aboubakar dobio drugi žuti i razriješio sve dvojbe, a Sidorčuk i Moraes zabili za konačnih 6:0 i potvrdu da će Bešiktaš ipak europsko putovanje nastaviti u Europskoj ligi. Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta za Ukrajince.

U vrlo otvorenoj utakmici u Lisabonu Napoli je zasluženo došao do sva tri boda i vrha skupine. Iako u prvom dijelu pogodaka nije bilo Napoli je pokazao više od igre i mogao je uz malo pribranije napadače doći do vodstva koje bi ih stavilo u najbolju poziciju u trokutu Napoli - Benfica - Bešiktaš.

Ipak, na poluvrijeme se otišlo s 0:0 kada su vjerojatno i igrači dobili informaciju da svakako prolaze u iduću fazu Lige prvaka. Napoli je u drugo poluvrijeme ušao otvorenije i u 60. minuti to i kapitalizirao. Mertens je pravovremeno gurnuo u prostor loptu za Callejona koji prebacuje domaćeg vratara Edersona za vodstvo Napolija.

U 79. minuti Mertens lijepim golom zabija za 2:0, a minutu kasnije u igru je ušao i Marko Rog. Do kraja susreta Benfica je uspjela samo ublažiti poraz, Jimenez je zabio za konačnih 1:2.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Benfica1:2Napoli
Dynamo Kijev6:0Bešiktaš
1Napoli 611:8+311
2Benfica 610:1008
3Bešiktaš 69:14-57
4Dynamo Kijev 68:6+25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu07.12.2016. u 20:04
    Upravo to. Tko kaze da ovo nije namjerno je slijep!
    vjesu
  • Tko Gdje07.12.2016. u 11:24
    Čista krađa
    Tko Gdje