Nogomet

VIDEO: Mladi Dinamovci pobjedom nad Juventusom oprostili se od Lige prvaka

Dario Dodić • srijeda, 07.12.2016.
VIDEO: Mladi Dinamovci pobjedom nad Juventusom oprostili se od Lige prvaka

Nogometaši Dinama pobjedom u gostima kod Juventusa 1:0 završili su natjecanje u skupini H Uefine Lige prvaka mladih. Jedini pogodak zabio je Antonio Đurić...

Mladim (U-19) Dinamovcima očito leži Juventus jer su od ukupno sedam osvojenih bodova u skupini H Uefine Lige prvaka mladih čak šest osvojili u dvobojima s Juventusom. Nakon pobjede 2:1 na Hitrec-Kacianu izabranici Marija Cvitanovića slavili su i u gostima s 1:0.

Nije se puno toga dogodilo u prvih 45 minuta, Juventus je u susret ušao s prilično jakim sastavom, igrao je i Moise Kean, koji je nedavnim nastupom za prvu momčad Juventusa postao najmlađi igrač u povijesti Serie A, ali mladi igrači Juvea nisu posebno ugrozili danas odličnog vratara Horkaša.

Juventusu rezultat nije donosio previše, tek odgovor na pitanje tko će osvojiti skupinu, već su ranije osigurali prolaz dalje. Dinamovci su, pak, igrali za ponos, htjeli su se pobjedom oprostiti od natjecanja pa su u drugi dio ušli puno otvorenije, s više igrača u napadu.

U 62. minuti Petar Čuić testira domaćeg vratara Del Favera udarcem pod gredu, ali mladi Talijan bez većih problema brani. Zatresli su mladi Dinamovci mrežu u sljedećoj akciji, ali sudac je opravdano zaustavio igru zbog prekršaja modrih nad vratarem.

Pritisak je urodio plodom u 78. minuti, Špikić je pronašao Antonija Đurića koji s nekih 12 metara lijevom nogom šalje prizemni udarac koji od lijeve vratnice u konačnici ulazi u gol. Imao je Juventus nekoliko polu-prilika, ali bez prave opasnosti za sjajnog Horkaša.

U drugom susretu skupine Sevilla je u gostima kod Lyona slavila s 1:0 pogotkom Colmenera i tako osvojila skupinu te izbacila Francuze iz daljnjeg natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu07.12.2016. u 20:02
    Nekako se stekao dojam da je se moglo vise, ali dobro. Bravo za pobjedu i sretno za novi nalet sljedece godine.
    vjesu
  • Obrisan korisnik07.12.2016. u 19:01
    Pobjedom do oprosta i oprost ste dobili vi! Alllleaaaallllleeeeeaaalllleeeeeaaaalllooooooo!!!!!!!
    Obrisan korisnik