Košarka

Vrlo dobra utakmica Roka Ukića nedovoljna za slavlje nad Panathinaikosom

Petar Jenjić • nedjelja, 11.12.2016.
Vrlo dobra utakmica Roka Ukića nedovoljna za slavlje nad Panathinaikosom
Foto: FaH

Odigrane su posljednje dvije utakmice desetog kola grčke košarkaške lige, a u najzanimljivijem je susretu kola Panathinaikos nadigrao AEK, za koji je vrlo dobru utakmicu odigrao Roko Ukić...

Olympiakos nije imao prevelikih problema kod kuće protiv Rethymna te je došao do desete prvenstvene pobjede iz isto toliko utakmica, dok je Rethymno trenutno na polovičnom učinku. Susret je već bio riješen do poluvremena, koje je domaćin dobio s 22 poena prednosti. U nastavku se susreta Rethymno nije uspio spustiti ispod 14 koševa minusa pa je Olympiakos mirno priveo utakmicu prema kraju.

Iako su odigrali prilično efikasnu utakmicu, jedini je dvoznamenkast kod pobjedničke momčadi bio Ioannis Papapetrou s 13 poena (5/8 za dva, 1/3 za tricu) i šest skokova.

Najefikasniji je kod gostiju bio Charis Giannopoulos sa 16 poena (5/9 iz igre, slobodna bacanja 2/2).

Dvoboj dana ipak je odigran u dvorani „Nikos Galis“, gdje je drugoplasirani Panathinaikos ugostio trećeplasirani AEK. Nakon poraza od Olympiakosa, AEK je poražen i od drugog konkurenta za vrh prvenstvene ljestvice.

Susret je bio vrlo izjednačen. U prvoj je dionici domaćin došao do devet poena prednosti, ali je AEK vrlo brzo uzvratio serijom 10:0 i vratio stvari na početak. Rezultat je prelazio s jedne na drugu stranu, sve do početka posljednje dionice, kada se Panathinaikos serijom 8:0 ponovno odvaja (64:56). Do kraja se susreta gosti nisu uspjeli spustiti ispod četiri koša zaostatka.

Do pobjede ih je predvodio James Feldeine s 20 poena (8/13 iz igre, slobodna bacanja 2/3) i šest asistencija, dok je Demetris Nichols ubacio 16 koševa (7/9 iz igre, slobodna bacanja 1/1) uz četiri skoka.

Goste je predvodio vrlo dobri Roko Ukić s 19 poena (3/5 za dva, 4/10 za tricu, slobodna bacanja 1/3), pet skokova i dvije asistencije za 30 minuta provedenih na parketu. Dušan Šakota je dodao 14 koševa (4/4 za dva, 2/3 za tricu).

Grčka liga, deseto kolo:
Olympiakos – Rethymno 83:58
Panathinaikos – AEK 77:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!