Košarka

Devet poena Damira Markote u pobjedi Istanbula

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.12.2016.
Devet poena Damira Markote u pobjedi Istanbula
Foto: EPA

Odigrane su posljednje dvije utakmice desetog kola turske košarkaške lige, a u zanimljivijoj je utakmici Istanbul BB nadigrao Galatasaray 71:61, uz devet poena Damira Markote. Drugi je susret pripao Darušafaki, koja je slavila na gostovanju kod Yešilgiresuna 80:61...

Darušafaka se lako obračunala s Yešilgiresunom u gostima te došla do četvrte uzastopne pobjede, sedme ukupno. Iako su bili u skraćenom rosteru, domaćini su se dobro držali prvo poluvrijeme, gdje su bili tek jedan poen u zaostatku (36:37). Međutim, u nastavku susreta Darušafaka ubacuje u brzinu više. Krajem treće dionice ima 12 koševa prednosti, koju održava do kraja utakmice.

Do pobjede ih je predvodio vrlo dobri Adrien Moerman s 24 poena (5/7 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2), 12 skokova i pet asistencija, dok je Scottie Wilbekin dodao 15 koševa i četiri asistencije.

Za domaćine je Okben Ulubay ubacio 25 koševa, uz tri skoka.

Nakon tri uzastopne pobjede, Galatasaray je doživio treći prvenstveni poraz, ovoga puta na gostovanju kod Istanbula BB. Nakon izjednačene prve dionice, domaćin se u drugoj odvaja na dvoznamenkastu razliku, a na poluvremenu ima 13 poena prednosti (41:28). U nastavku su susreta gosti u dva navrata uspjeli doći na šest poena zaostatka, ali sve je ostalo na pokušajima.

Istanbul je do pobjede s 18 poena i sedam asistencija predvodio Sean Armand, dok je Earl Calloway dodao 14 koševa. Damir Markota je za pobjednički sastav ubacio devet poena, uz pet skokova i jednu asistenciju.

Goste je predvodio Goksenin Koksal s 14 koševa i devet skokova, a Sinan Guler je dodao 13 poena i sedam asistencija.

Super Ligi, deseto kolo:
Yešilgiresun – Darušafaka 61:80
Istanbul BB – Galatasaray 71:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!