Košarka

VIDEO: Prekinut Westbrookov niz, Sixersi slavili i bez velikog Šarićevog učinka

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.12.2016.
VIDEO: Prekinut Westbrookov niz, Sixersi slavili i bez velikog Šarićevog učinka
Foto: EPA

Dario Šarić i Dragan Bender nisu se posebno istaknuli, a nedjelju u NBA ligi obilježili su prekid niza triple-doubleova Russella Westbrooka te pobjeda Golden State Warriorsa kod Memphisa...

Russell Westbrook nije upisao osmi uzastopni triple-double, ali je ipak vodio Thunder do pobjede protiv Celticsa. Niz je stao na sedam, onoliko koliko je i Michael Jordan imao 1989. godine, a kako je Westbrook igrao i koliku važnost i slobodu ima u Thunderu, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da vrlo brzo započne novi niz.

Protiv Celticsa podignuo je svoju momčad u zadnjoj dionici, gosti su imali plus 13 tijekom drugog poluvremena, ali u završnici je Oklahoma City dobro reagirao te slavio 99:96. Marcus Smart pokušao je tricom izboriti produžetak, ali nije zabio.

"Ne zamaram se prekidom niza, najvažnije mi je da smo pobijedili. Možda ću krajem sezone moći govoriti o tome, ali sada sam potpuno usredotočen na sljedeći zadatak i kako se što bolje pripremiti za Portland", kaže Westbrook.

Susret je završio s 37 poena, 12 skokova i šest asistencija, a Steven Adams dodao je 16 poena i osam skokova. Kod poraženih Isaiah Thomas propustio je treću uzastopnu utakmicu, Al Horford bio je na 19 poena i šest asistencija, a po 18 poena dodali su Jae Crowder i Avery Bradley.

Nakon teškog poraza u Memphisu, Golden State Warriorsi plesali su na rubu poraza i u Minneapolisu, ali uspjeli su u zadnjoj četvrtini okrenuti utakmicu, dobiti to razdoblje s 38:20 i doći do pobjede.

Klay Thompson bio je pokretač preokreta gostiju, iskočio je u susretu u kojem Kevina Duranta nije išao šut (6/21) i u kojem je bila potrebna pomoć s klupe da bi se vodeća momčad lige pokrenula.

"Nemojmo se zavaravati. Odigrali smo sjajnih 12 minuta na krilima igrača s klupe koji su odigrali devet od tih 12 minuta. Oni su nam omogućili pobjedu", tvrdi Draymond Green.

Klay Thompson ubacio je 30 poena uz šest skokova, a po 22 poena dodali su Kevin Durant (osam skokova, pet asistencija) i Stephen Curry (devet asistencija). Kod poraženih po 25 poena upisali su Andrew Wiggins (pet skokova), Karl-Anthony Towns (18 skokova) i Zach LaVine (5/9 trica).

Derrick Rose vratio se u postavu Knicksa odličnim nastupom protiv Los Angeles Lakersa. Nakon pauze od dvije utakmice zbog ozljede, Rose je odigrao odlično i predvodio Knickse do pobjede.

U završnici susreta Lakersi su zaprijetili, došli na minus četiri, ali Rose je pogodio 19 sekundi prije kraja i pitanje pobjednika je riješeno.

"Različiti igrači dolaze do izražaja u različito vrijeme. Vjerujemo jedni drugima i potrebno nam je to samopouzdanje", kaže Carmelo Anthony.

Odličnu utakmicu odigrao je Kristaps Porzingis koji je upisao 26 poena uz 12 skokova i sedam blokada, a Derrick Rose dodao je 25 poena. Kod poraženih Louis Williams ubacio je 24 poena uz šest skokova i pet asistencija, Luol Deng dodao je 22 poena i pet skokova, a Julius Randle 17 poena uz deset skokova.

Sixersi su počeli pobjeđivati i u gostima, a nakon što su prekinuli seriju gostujućih poraza, upisali su i novu pobjedu, ovaj put kod Detroita. Nije nastupio Joel Embiid, Dario Šarić nije briljirao, ali bilo je dovoljno za glatku pobjedu 97:79.

Šarić je na parketu proveo 20 minuta i ubacio četiri poena uz šut 1/3 čemu je dodao po dva skoka i asistencije. Prevagu su ovaj put donijeli starteri koji su odradili dobar posao.

Na poluvremenu Philadelphia je imala visoko vodstvo 58:35 i već tada riješila pitanje pobjednika. "Bio je to naš daleko najbolji ulazak u utakmicu ove sezone. Na obje strane terena odrađivali smo posao kako je i dogovoreno", istaknuo je Robert Covington.

U pobjedničkom sastavu Covington je ubacio 16 poena uz sedam skokova, Ersan Ilyasova dodao je 15 poena i osam skokova, a TJ McConnell 12 poena uz deset skokova i devet asistencija. Kod Pistonsa Marcus Morris upisao je 28 poena, a Andre Drummond 14 poena uz 14 skokova i šest osvojenih lopti.

New Orleans Pelicansi u produžetku su svladali Phoenix Sunse sa 120:119. Dragan Bender proveo je na parketu šest minuta i promašio oba šuta za tri poena, a Pelicansi su slavili unatoč šuterski slaboj večeri Anthonyja Davisa.

Jrue Holiday susret je završio s 23 poena, Reggie Williams dodao je 17, Davis 14 poena (4/17) i 12 skokova, a Tim Frazier svoj prvi NBA triple-double s 14 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

Kod Sunsa Eric Bledsoe ubacio je 32 poena uz osam asistencija, Leandro Barbosa dodao je 18 poena, a Tyson Chandler 14 poena uz 21 skok.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 99:96 (Russell Westbrook 37p, 12sk, 6as / Al Horford 19p, 6as)
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 108:116 (Karl-Anthony Towns 25p, 18sk / Klay Thompson 30p, 6sk)
Los Angeles Lakers - New York Knicks 112:118 (Louis Williams 24p, 6sk, 5as / Kristaps Porzingis 26p, 12sk, 7bl)
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 79:97 (Marcus Moris 28p / Robert CXovington 16p, 7sk)
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 119:120 produžetak (Eric Bledsoe 32p, 8as / Jrue Holiday 23p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet12.12.2016. u 15:16
    Hvala Namjerni prolazniče, promijenili smo, brzi smo, nema šta :)
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik12.12.2016. u 10:30
    Redakcijo, kriva utakmica Detroita i Phille...
    Obrisan korisnik