Košarka

VIDEO: Bogdanovićevi Netsi tijesno poraženi u Houstonu, Clippersima pobjeda protiv Blazersa

Branimir Korać • utorak, 13.12.2016.
VIDEO: Bogdanovićevi Netsi tijesno poraženi u Houstonu, Clippersima pobjeda protiv Blazersa
Foto: EPA

Noćašnji NBA program donio je nastupe Bojana Bogdanovića i Ivice Zupca čije momčadi su upisale poraze. U najneizvjesnijem dvoboju Clippersi su bili bolji od Portland Trail Blazersa...

Los Angeles Clippersi u najzanimljivijem susretu večeri svladali su Portland Trail Blazerse sa 121:120. U odličnom susretu domaćin je stigao do pobjede mirnom rukom s linije slobodnih bacanja u završnici kada je JJ Redick ubacio sva tri i odveo Clipperse na plus četiri.

Domaćin je većim dijelom susreta bio u vodstvu, ali Blazersi nisu dopuštali značajnije odvajanje i bili su im za petama. Ipak, u završnici nisu došli do preokreta i Clippersi su ih svladali i treći put ove sezone.

Al-Farouq Aminu ipak je igrao i to u startnoj petorci nakon što je bio upitan za nastup zbog ozljede leđa te je susret završio s deset ubačenih poena za 21 minutu. Blazerse su predvodili CJ McCollum s 25 poena i pet skokova te Damian Lillard s 24 poena, osam asistencija i pet skokova.

Kod domaćina nije nastupio Austin Rivers, Blake Griffin ubacio je 26 poena uz 12 skokova i šest asistencija, a Chris Paul dodao je 21 poen, 14 asistencija i pet skokova.

Toronto Raptorsi znaju kako treba igrati protiv Milwaukee Bucksa. Upisali su i šestu uzastopnu pobjedu u međusobnim susretima, ovaj put s visokih 122:100.

Imali su visoku prednost, vodili su s 26 razlike da bi se Bucksi približili na minus deset, ali nakon toga domaćin važnim poenima Terrencea Rossa ponovno stvara visoku prednost i mirno dovršava posao.

"Iako nemam ništa protiv Rossa, ne smijemo dopustiti da nas on ovako ubije", nezadovoljan je bio reakcijom Jabari Parker.

Raptorsi su sva tri poraza od momčadi s Istoka upisali protiv Cavsa dok su ostale protivnike pobjeđivali. DeMar DeRozan predvodio ih je u ovom susretu s 30 poena, Ross je dodao 25 poena i pet skokova, a Jonas Valančiunas dodao je 11 poena i 13 skokova.

Bucksi su u posljednje tri utakmice ubacivali preko deset trica po susretu, a ovaj put imali su šut tek 4/24. Predvodili su ih Giannis Antetokounmpo s 30 poena, osam skokova i pet asistencija te Jabari Parker s 27 poena. S druge strane Raptorsi su za tricu šutirali 14/25.

Hornetsi su u posljednje četiri utakmice bili bolji od Pacersa, ali ovaj put Indiana je slavila. U završnici treće dionice krenula je serija domaćina koja je prelomila susret.

CJ Miles tricom je doveo Pacerse u vodstvo, a serijom 11:1 ubrzo su se odvojili i do kraja susreta bez većih problema održavali prednost.

Kako je susret počeo, činilo se da bi Hornetsi mogli nešto izvući iz ovog dvoboja, na poluvremenu su zaostajali samo 45:43 iako su iz igre šutirali vrlo loših 31 posto.

"Kada ti ne ide, moraš se držati plana i boriti se do kraja. Mi smo se u nekoliko navrata predavali i iako smo mogli preuzeti kontrolu, nismo znali zadržati takav ritam", smatra Nicolas Batum.

Po 22 poena kod Indiane upisali su Paul George (pet skokova) i Myles Turner (sedam skokova), a Jeff Teague dodao je 16 poena, 11 asistencija i pet skokova. Kod poraženih Marco Belinelli bio je na 14 poena, a po 13 su dodali Marvin Williams i Nicolas Batum (deset skokova).

Houston Rocketsi uz dosta muke stigli su do pobjede protiv Brooklyn Netsa kojima se vratio Jeremy Lin. I dok je napad Rocketsa funkcionirao, obrana baš i nije i Netsi su im ubacili 118 poena.

Domaćin je šutirao za tricu 17/43 i 24. utakmicu u nizu ubacio je barem deset šuteva za tri poena, Netsi su u završnici susreta imali priliku doći i do produžetka, ali kod 120:118 šest sekundi prije kraja nisu dobro izveli loptu, ukrao ju je Patrick Beverley i odveo Rocketse do pobjede.

"82 utakmice igraju se tijekom sezone i ne može svaka biti savršena. I kada nam ne ide, moramo pronaći način kako doći do pobjede", istaknuo je James Harden.

Harden je bio prvo ime kod domaćina s 36 poena, 11 asistencija i osam skokova, a Eric Gordon dodao je 24 poena. Kod Netsa Brook Lopez ubacio je 26 poena, Sean Kilpatrick 17, Trevor Booker deset uz 13 skokova, a Bojan Bogdanović za 22 minute upisao je sedam poena (2/4 za dva, 1/3 za tri).

Lakersi su visoko poraženi u kalifornijskom dvoboju protiv Sacramento Kingsa koji su bili bolji sa 116:92. Priliku u završnici dobio je i Ivica Zubac koji je na parketu proveo dvije minute i promašio jedan šut.

NBA:
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 121:120 (Blake Griffin 26p, 12sk, 6as / CJ McCollum 25p, 5sk)
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 122:100 (DeMar DeRozan 30p / Giannis Antetokounmpo 30p, 8sk, 5as)
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 110:94 (Myles Turner 22p, 7sk / Marco Belinelli 14p)
Houston Rockets - Brooklyn Nets 122:118 (James Harden 36p, 11as, 8sk / Brook Lopez 26p)
Miami Heat - Washington Wizards 112:101 (Goran Dragić 34p, 5sk, 5as / John Wall 30p, 6sk, 8as)
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 112:92 (Wesley Matthews 25p / Nikola Jokić 27p, 11sk)
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 116:92 (DeMarcus Cousins 31p, 16sk, 5as / D'Angelo Russell 17p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!