Košarka

VIDEO: Bogdanović najefikasniji u pobjedi Netsa protiv Lakersa, Šarićeve muke s prekršajima

Branimir Korać • četvrtak, 15.12.2016.
VIDEO: Bogdanović najefikasniji u pobjedi Netsa protiv Lakersa, Šarićeve muke s prekršajima
Foto: EPA

Bojan Bogdanović jedini je od hrvatskih igrača upisao pobjedu u noćašnjem programu NBA lige, s Netsima je ugostio Ivicu Zupca i Lakerse te odigrao dobru utakmicu...

Nakon što su Cavsi na svom parketu dan ranije svladali Memphis, već 24 sata kasnije bili su u Tennesseeju na uzvratu. Tyronn Lue, kao što je i najavio, nije koristio LeBrona Jamesa, Kyrieja Irvinga i Kevina Lovea, a bez njih Cleveland teško može računati na pobjede.

Tako je bilo i u ovom susretu, Memphis je slavio s 93:85, imao je u drugom poluvremenu i 25 poena prednosti te je lakoćom došao do 18. ovosezonske pobjede.

"To je NBA i neki igrači dobiju odmor dok neki ne. Nama je svejedno, u svakoj utakmici idemo na pobjedu bez obzira tko je na drugoj strani", kaže Troy Daniels.

Upravo Daniels bio je najefikasniji kod domaćina s 20 poena dok je Marc Gasol dodao 17 poena i 11 skokova uz tricu 3/3 što mu je već 12. ovosezonska utakmica s najmanje dvije ubačene trice. Cavsi su imali loš ulazak u utakmicu i ubacili su samo 16 poena u prvoj četvrtini što im je najmanje ove sezone, a na kraju su ih predvodili James Jones s 15 poena i rookie Kay Felder s 14 poena.

San Antonio Spursi svladali su na svom parketu Boston Celticse sa 108:101 uz veliki doprinos svojih "veterana", posebno Tonyja Parkera koji je u četvrtoj četvrtini preuzeo stvari u svoje ruke. Tu je ubacio deset poena i podsjetio na najbolje dane.

Spursi su utakmicu prelomili sredinom posljednje četvrtine kada su napravili seriju 8:0 za bijeg na 100:85, uspio se Boston vratiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali nije uspio i ozbiljnije zaprijetiti.

"Prerano je za reći da smo okrenuli novi list i da će odsad biti sve bolje na domaćem parketu, ali ovaj dvoboj možemo nazvati dobrim znakom", kaže Manu Ginobili.

Domaćin je u ovom susretu odmarao LaMarcusa Aldridgea po drugi put ove sezone, a predvodili su ih Kawhi Leonard s 26 poena i šest asistencija te Pau Gasol sa 17 poena, 13 skokova i šest asistencija. Boston je u posljednji trenutak ostao bez Geralda Greena zbog ozljede kuka, a u ovom susretu najbolji su bili Avery Bradley s 25 poena, deset skokova i šest asistencija te Jae Crowder s 15 poena i šest skokova.

Jazzeri su odigrali sjajnu utakmicu protiv Thundera, vodili su od početka do kraja uz visokih gotovo 60 posto ubačaja iz igre i predvođeni povratnikom nakon ozljede Rodneyjem Hoodom, nisu pružili previše šanse Oklahomi.

Već na poluvremenu bilo je 55:41 za Thunder nakon serije domaćina 15:6 uz dalekometnu paljbu Hooda, a u nastavku domaćin je održavao Westbrooka i društvo na sigurnoj udaljenosti.

"Znam da je Gobert odličan u branjenju obruča, ali mislim da smo imali nekoliko situacija koje smo tu morali realizirati. To nam je stvorilo probleme", kaže trener gostiju Billy Donovan.

Šestu utakmicu zaredom Jazzeri su odradili bez startnog playmakera Georgea Hilla, a predvodili su ih Hood s 25 poena (5/9 trica), Gordon Hayward sa 17 poena i Rudy Gobert s 12 poena i 12 skokova. Kod poraženih i dalje nema Victora Oladipa, Russell Westbrook umoran od priča o triple-doubleu upisao je 27 poena, šest skokova i pet asistencija dok je Enes Kanter dodao 19 poena.

Austin Rivers važan dio života proveo je na Floridi, tu je ostavio veliki trag u srednjoškolskoj košarci, a u Orlandu je briljirao i na NBA razini. Njegovi Clippersi svladali su Magic, a upravo je Rivers igrao važnu ulogu.

Upravo njegov ubačaj za tricu dvije i pol minute prije kraja otklonio je svaku dvojbu, tu su Clippersi otišli na plus devet i Orlando nije uspio ponovno zaprijetiti.

"Trebali smo svaki koš, svaki poen. Šalili smo se da bi očito trebao češće dobiti udarac u glavu, bio je sjajan", komentirao je nastup Austina njegov otac Doc Rivers. Inače Austin je propustio posljednjih nekoliko utakmica zbog lakšeg potresa mozga.

Rivers je susret završio s 25 poena (7/10 trica), Blake Griffin dodao je 23 poena i sedam skokova, DeAndre Jordan dodao je 22 poena i 12 skokova, a Chris Paul 16 poena i deset asistencija. Kod domaćina Aaron Gordon ubacio je 33 poena uz sedam skokova, a Evan Fournier 24 poena uz osam asistencija.

Damjan Rudež igrao je pet minuta i ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/2 za tri) uz dva skoka i pet osobnih pogrešaka od čega četiri u trećoj dionici na Jordanu kojeg su domaćini pokušavali tako odvesti na liniju slobodnih bacanja. Ovaj put nije previše pomoglo, DeAndre je slobodnjake šutirao 11/16. Mario Hezonja nije igrao.

Miami je napokon spojio dvije domaće pobjede, a za to su mu trebala gotovo dva mjeseca. Nakon što je prije dva dana svladao Washington, sada je bio bolji od Indiane koju je ostavio na ispod 40 posto šuta iz igre i s 20 uhvaćenih skokova više ponajviše zahvaljujući Hassanu Whitesideu koji ih je uhvatio čak 22.

Raptorsi su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu, a ovaj put svladali su u gostima Sixerse uz još jedan odličan nastup DeMara DeRozana. Dario Šarić imao je problema s osobnim pogreškama, brzo ih je prikupio i igrao je samo 13 minuta za vrijeme kojih je ubacio dva slobodna bacanja, promašio dvije trice i uhvatio šest skokova.

Bojan Bogdanović šesti put ove sezone otišao je preko 20 poena i to prvi put na svom parketu. Ovaj put predvodio je Netse do pobjede protiv Lakersa 107:97, odigrao je 29 minuta i ubacio 23 poena (3/6 za dva, 3/7 za tri) i uhvatio četiri skoka. Na drugoj strani Ivica Zubac u osmom uzastopnom porazu Lakersa nije dobio priliku za nastup.

NBA:
Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 93:85 (Troy Daniels 20p / James Jones 15p)
San Antonio Spurs - Boston Celtics 108:101 (Kawhi Leonard 26p, 6as / Avery Bradley 25p, 10sk, 6as)
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 109:89 (Rodney Hood 25p / Russell Westbrook 27p, 6sk, 5as)
Orlando Magic - Los Angeles Clippers 108:113 (Aaron Gordon 33p, 7sk / Austin Rivers 25p)
Miami Heat - Indiana Pacers 95:89 (Hassan Whiteside 26p, 22sk / Paul George 22p, 7sk)
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 114:123 (Robert Covington 26p, 12sk / DeMar DeRozan 31p, 5sk)
Washington Wizards - Charlotte Hornets 109:106 (John Wall 25p, 10as, 6sk, 7ol / Nicolas Batum 20p, 8as, 5sk)
Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 107:97 (Bojan Bogdanović 23p / Louis Williams 16p)
Houston Rockets - Sacramento Kings 132:98 (Ryan Anderson 22p, 6sk / Garrett Temple 20p)
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 85:95 (Harrisson Barnes 19p, 5sk / Reggie Jackson 20p, 6as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!