Košarka

Hrvatska se raspala u posljednjim minutama i izgubila od Španjolske

Dario Dodić • petak, 16.12.2016.
Hrvatska se raspala u posljednjim minutama i izgubila od Španjolske
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška U-18 reprezentacija na otvaranju Europskog košarkaškog prvenstva poražena je u turskom Samsunu od španjolskih vršnjaka 74:62...

Tri četvrtine i sedam minuta u posljednjoj dionici Hrvatska je bila ravnopravan protivnik favoriziranim Španjolcima. Nije to bila najljepša košarkaška utakmica, ali ovakvi dvoboji nisu neuobičajeni na U-18 razini. Nažalost po Hrvatsku Španjolci su natjecanje u skupini A otvorili pobjedom 74:62.

Hrvatska je dobar dio susreta zaostajala nekoliko poena, a u posljednjoj četvrtini igrači Marijana Mancea došli su i do vodstva. No, kad je vodstvo trebalo povećati i odvojiti se od Španjolaca proradila je španjolska trica, raspoloženi Esteban i Font vežu nekoliko preciznih šuteva za tri poena nakon čega se Španjolska odvaja i u posljednjim minutama dolazi do značajnije razlike i odnosi pobjedu s prednošću od 12 poena, 74:62.

Španjolsku je s 21 poenom i sedam skokova predvodio Aleix Font, a sjajnu je utakmicu odigrao i Martinez sa 17 koševa i devet skokova.

U hrvatskim redovima valja istaknuti Karla Uljarevića s 14 poena, Pavla Paića s deset ubačaja te Darka Baju koji je susret završio s pet poena i deset skokova. Hrvatska je šutirala tek osam posto za tricu, 1/12 i slabih 53% s linije slobodnih bacanja (9/17).

Sljedeću utakmicu Hrvatska U-18 igrat će protiv Italije, u subotu 17. prosinca u večernjem terminu od 18:45.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2016. u 02:52
    Mance/Kunce connection = raspad.
    Obrisan korisnik