Košarka

VIDEO: Benderovi Sunsi poraženi od Spursa, 41 asistencija Warriorsa u novoj pobjedi

Branimir Korać • petak, 16.12.2016.
VIDEO: Benderovi Sunsi poraženi od Spursa, 41 asistencija Warriorsa u novoj pobjedi
Foto: EPA

Pet utakmica odigrano je noćas u NBA ligi, a iznenađenja nije bilo. Od hrvatskih igrača nastupio je Dragan Bender u porazu Sunsa protiv Spursa...

San Antonio Spursi najbolja su gostujuća momčad lige, a 14. pobjedu na gostujućem parketu upisali su u Phoenixu gdje su bili bolji od Sunsa sa 107:92.

U drugom poluvremenu Spursi su došli do deset poena prednosti da bi nakon toga Sunsi odgovorili i deset minuta prije kraja ubačajem Leandra Barbose poveli su 77:76. Nakon toga uslijedila je nova serija Spursa 11:0 i domaćin više nije zaprijetio.

"Imamo nekoliko prepreka koje moramo svladati, a najveća je četvrta četvrtina. Kada protivnici uđu u veliku seriju u zadnjoj dionici, gubimo samopouzdanje i to je najveći problem", tvrdi Jared Dudley.

Osim što u gostima imaju 14-1, Spursi su odlični i u back-to-back utakmicama, tu su na omjeru 6-1, među najboljima u ligi. Do pobjede u Arizoni predvodili su ih Kawhi Leonard s 18 poena i deset skokova te Pau Gasol s 18 poena i devet skokova.

Kod Sunsa 13. utakmicu zaredom nije bilo TJ-a Warrena, a istaknuli su se Devin Booker sa 17 poena i pet asistencija te Eric Bledsoe s 14 poena i pet asistencija. Dragan Bender igrao je 12 minuta i ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/3 za tri) uz tri skoka.

Knicksi su u Oaklandu nastupili bez Carmela Anthonyja i Derricka Rosea te su se uz tako oslabljen sastav teško nosili s prejakim Golden Stateom.

Čak 41 asistencija domaćina obilježila je ovaj dvoboj, lopta je imala sjajan protok i Knicksi su bili bez šanse. Tek u zadnjoj dionici domaćin je malo popustio i Knicksi su smanjili zaostatak.

"To je najbolje kod ove momčadi. Osobni učinak nam nije na prvom mjestu. Kada imamo ovakav protok lopte, tko god da je otvoren na šutu to će iskoristiti", kaže Klay Thompson.

Zaza Pačulia propustio je četvrtu utakmicu kod domaćina, a priliku je odlično iskoristio Javale McGee koji je susret završio sa 17 ubačenih poena. Thompson je bio na 25 poena i pet skokova, a Kevin Durant dodao je 15 poena, 14 skokova i osam asistencija.

Knicksi su zbog lakših ozljeda dali odmor Anthonyju i Roseu koji su pod znakom upitnika za nastup protiv Denvera, a u njihovom izostanku Justin Holiday ubacio je 15 poena uz šest osvojenih lopti, a Ron Baker dodao je 13 poena.

Giannis Antetokounmpo i Jabari Parker nastavljaju s odličnim igrama, a sada je to oplođeno i pobjedom. Ugostili su Chicago Bullse i svladali ih sa 108:97 te tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza.

Početkom posljednje četvrtine domaćin je imao visokih 24 poena prednosti, do kraja su Bullsi malo smanjili ogroman zaostatak, ali nisu uspjeli doći do preokreta.

"Bili su od početka opušteni i raspoloženi. Nismo im htjeli dopustiti previše šuteva i poena iz reketa, udaljili smo ih od koša, ali jednostavno su pogađali i izvana", kaže trener Bullsa Fred Hoiberg.

Antetokounmpo je na kraju upisao 30 poena i 14 skokova, a Parker se zaustavio na 28 poena i pet skokova. Nakon što je propustio dvoboj protiv Minnesote, u startnu petorku vratio se Rajon Rondo, a Bullse su predvodili Jimmy Butler s 21 poenom i Dwyane Wade s 20 poena i šest asistencija.

Portland Trail Blazersi vratili su se starim navikama propuštanja u obrani na sve strane, a takvi susreti za njih u većini slučajeva ove sezone završili su porazima. Nuggetsi su im utrpali čak 132 poena, a Terry Stotts nema razloga za zadovoljstvo nakon ovog dvoboja.

Od početka napad Nuggetsa funkcionirao je dobro, domaćin je koristio brojne probleme u obrambenoj rotaciji gostiju te je stvorio prednost koju Blazersi do kraja nisu uspjeli u potpunosti dostići.

"Nismo napravili ništa posebno u obrambenom dijelu. Pogodili su svoje otvorene šuteve, stekli samopouzdanje, a kada smo se podigli u drugom dijelu, veće je bilo kasno", kaže Damian Lillard.

Nuggetsi su imali čak osmoricu dvoznamenkastih, a predvodili su ih Danilo Gallinari s 27 poena i Gary Harris s 18 poena i šest asistencija. Kod Blazersa Lillard je bio na 40 poena i deset asistencija, a CJ McCollum dodao je 23 poena.

NBA:
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 92:107 (Devin Booker 17p, 5as / Kawhi Leonard 18p, 10sk)
Golden State Warriors - New York Knicks 103:90 (Klay Thompson 25p, 5sk / Justin Holiday 15p, 6ol)
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 108:97 (Giannis Antetokounmpo 30p, 14sk / Jimmy Butler 21p)
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 132:120 (Danilo Gallinari 27p / Damian Lillard 40p, 10as)
New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 102:95 (Anthony Davis 35p, 16sk, 5bl / Myles Turner 26p, 8sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!