Košarka

VIDEO: Spursi poraženi u Los Angelesu, Warriorsi svladali Bogdanovićeve Netse

Branimir Korać • petak, 23.12.2016.
VIDEO: Spursi poraženi u Los Angelesu, Warriorsi svladali Bogdanovićeve Netse
Foto: EPA

U idealnom scenariju bila bi to zanimljiva NBA večer s nastupima četvorice hrvatskih košarkaša, međutim situacija je takva da je jedino Bojan Bogdanović imao ozbiljniju minutažu dok su ostali bili promatrači...

San Antonio Spursi upisali su tek drugi ovosezonski gostujući poraz. U gostima kod Los Angeles Clippersa nisu uspjeli stigli do 16. pobjede van svog parketa, domaćin je bio bolji sa 106:101.

Presudila je bolja igra igrača s klupe koji su donijeli prevagu. Domaćin je dobio 58 poena od onih koji su naknadno ulazili na parket dok su Spursi dobili 25 poena manje.

I bez Blakea Griffina te u zadnjoj četvrtini Chrisa Paula, Clippersi su sačuvali prednost i nisu dopustili gostima preokret.

Paul je do ozljede u završnici treće dionice upisao 19 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Marreese Speights dodao je 14 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod poraženih Kawhi Leonard upisao je 27 poena, devet skokova i pet asistencija dok je Pau Gasol dodao 21 poen i devet skokova.

Golden State Warriorsi bez Draymonda Greena nisu dobro krenuli na gostovanju kod Brooklyn Netsa, ali kada su podigli energiju u drugom poluvremenu, lakoćom su nadigrali Netse.

Na poluvremenu su Netsi vodili 65:49, ali zato su drugo poluvrijeme dobili s čak 68:36, pregazili Netse i otišli do uvjerljive pobjede.

"Otprilike utakmica kakvu sam očekivao. Nisam mislio baš da ćemo zaostajati 16 poena na poluvremenu, ali sam znao da će izaći na teren i natjerati nas na žestoku borbu", rekao je Steve Kerr.

Kevin Durant predvodio je Warriorse s 26 poena, devet skokova i sedam asistencija, a Klay Thompson dodao je 23 poena i pet skokova. Zaza Pačulia ubilježio je 15 poena i 14 skokova.

Kod Netsa Brook Lopez upisao je 28 poena i osam skokova, Sean Kilpatrick 14 poena, Bojan Bogdanović za 26 minuta imao je 12 poena (3/5 za dva, 2/5 za tri), a Jeremy Lin deset poena, 11 asistencija i osam skokova.

Boston Celticsi stigli su do nove gostujuće pobjede slaveći u Indianapolisu sa 109:102. Još jednom odličnu utakmicu odigrao je Isaiah Thomas koji je bio čovjek odluke.

Celticsi su zaostajali, ali drugu dionicu dobili su s čak 29:9 i okrenuli susret na svoju stranu. Pacersi su zaprijetili u zadnjoj dionici kada su došli na četiri razlike, ali bliže nije išlo i gosti su slavili.

"Četvrta četvrtina nije za svakoga. To je vrijeme kada se odlučuje, ukazala mi se prilika i iskoristio sam je. Volim tijesne utakmice i preuzimanje odgovornosti u takvim završnicama", istaknuo je Thomas.

U zadnjoj dionici ubacio je 14 od svojih 28 poena, upisao je ukupno i devet asistencija, a Avery Bradley dodao je 15 poena i šest skokova. Kod Indiane Jeff Teague ubacio je 31 poen uz osam skokova i pet asistencija, po 19 poena ubilježili su Paul George (osam skokova, pet asistencija) i CJ Miles dok je Thaddeus Young bio na 15 poena i 12 skokova.

New York Knicksi protiv Orlando Magica imali su širinu, uključen veći broj igrača i tako su stigli do pobjede. Šestorica dvoznamenkastih, desetorica s minutažom svaki je pružio svoj doprinos ovom susretu.

Orlando je samo jednom tijekom susreta vodio i to u ranoj fazi kada je imao 12:11, no nakon toga sve je otišlo na stranu Knicksa koji su držali dvoboj pod kontrolom.

"Nešto stvaramo, ovo je igra kakva treba biti u svakoj utakmici. Kada imamo ovakav protok lopte i ovoliko uključenih igrača, teško nas je zaustaviti", tvrdi Derrick Rose.

Rose je predvodio strijelce Knicksa s 19 poena i pet skokova, po 15 poena dodali su Carmelo Anthony (osam skokova) i Willy Hernangomez (pet skokova) dok je Kyle O'Quinn ubacio 14 poena uz 16 skokova i pet blokada.

Kod Magica Serge Ibaka ubacio je 23 poena uz deset skokova, a Evan Fournier dodao je 21 poen uz pet skokova. Damjan Rudež i Mario Hezonja tek su osjetili parket na minutu kada je sve bilo riješeno bez ikakvog učinka.

Miami Heat upisao je pobjedu protiv Los Angeles Lakersa 115:107 predvođen s po 23 poena i 13 skokova Justisea Winslowa i Hassana Whitesidea. Ivica Zubac nije ulazio u igru kod gostiju.

NBA:
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 106:101 (Chris Paul 19p, 7sk, 6as / Kawhi Leonard 27p, 9sk, 5as)
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 101:117 (Brook Lopez 28p, 8sk / Kevin Durant 26p, 9sk, 7as)
Indiana Pacers - Boston Celtics 102:109 (Jeff Teague 31p, 8as, 5sk / Isaiah Thomas 28p, 9as)
New York Knicks - Orlando Magic 106:95 (Derrick Rose 19p, 5sk / Serge Ibaka 23p, 10sk)
Miami Heat - Los Angeles Lakers 115:107 (Justise Winslow 23p, 13sk / Louis Williams 27p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!