Zimski sportovi

Medvjedi do slavlja s dva pogotka u posljednjih 25 sekundi susreta

Marjan Kreševac • četvrtak, 05.01.2017.
Medvjedi do slavlja s dva pogotka u posljednjih 25 sekundi susreta
Foto: FaH

Domaći hokejaši nakon 14 minuta igre bili su u rezultatskom zaostatku i uložili su puno truda i znoja u hvatanje rezultata. Prvo je u 45. minuti Zanoški svojim prvim pogotkom sezone izjednačio, a Bolduc i Lessio pogocima u posljednjih 25 sekundi susreta donijeli pobjedu 3:1...

Prema početku susreta izgledalo je da su Medvjedi ponovno u pravom tonusu, imali su inicijativu i svakako više od igre, dok su gosti djelovali dosta nervozno. Kao posljedica te nervoze stiglo je i prvo, vrlo rano isključenje u petoj minuti susreta, ali kao i u velikom broju situacija do sada domaći su odigrali jako loši power play.

I kako smo već navikli tijekom ove sezone Medvjedi su se našli u rezultatskom zaostatku, igrala se 14. minuta kada je Vitalij Popov pronašao Jurija Nazarova, a ovaj put do mreže MacIntyrea. Težak susret postao je još teži uz psihičku komponentu stizanja zaostatka. Trudili su se Medvjedi u završnici prve i kroz cijelu drugu trećinu, ali za svoj trud nisu adekvatno nagrađeni, na isteku druge dionice na semaforu je još uvijek stajalo 0:1.

Možda najbolju priliku za promjenu rezultata imao je Bolduc na samom početku treće trećine kada je s igračem manje presjekao rusko dodavanje i sam krenuo na Juhu Metsolu, ali gostujući vratar nije se dao nadmudriti. No, u 45. minuti ni gostujući vratar nije mogao apsolutno ništa. Pare je zavrnuo pločicu pred gol, branič Amura pokušao je očistiti, ali samo do Zanoškog koji svojim prvijencom sezone konačno donosi izjednačenje.

Nekoliko sekundi kasnije mogli su domaći do potpunog preokreta, ali goste je spasio okvir gola, točnije vratnica. U nastavku susreta vratari su preuzeli glavne uloge i zaključali svoja vrata i kada je sve već mirisalo na produžetke svjedočili smo nevjerojatnoj završnici Medvjeda.

Katić je otprilike pola minute prije kraja susreta uputio udarac prema golu, kroz šumu nogu pločica je pogodila stativu i odbila se na palicu usamljenom Bolducu koji ne griješi i 24 sekunde prije kraja susreta dovodi domaće u prednost 2:1. Povukli su gosti vratara i pokušali doći do produžetaka, ali uspjeli su primiti još jedan pogodak kada je Lessio doslovno u posljednjoj sekundi pogodio prazna vrata.

Medvjedima je ovo četvrta pobjeda u nizu i s njom su se primakli na deset bodova od osmog mjesta i s utakmicom manje od Vitjaza koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. Ako Medvjedi nastave u ovako dobrom ritmu i sutra kada im u goste stiže Admiral imaju priliku približiti se na samo sedam bodova i 13 utakmica do kraja regularnog dijela sezone. Hoće li biti teško, o da, ali je li nemoguće, naravno da ne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!