Zimski sportovi

Porazom od Admirala Medvjedi prekinuli niz domaćih uspjeha

Marjan Kreševac • petak, 06.01.2017.
Porazom od Admirala Medvjedi prekinuli niz domaćih uspjeha
Foto: FaH

U drugoj utakmici u dva dana Medvjedi su ukrstili palice s momčadi Admirala iz dalekog Vladivostoka. Iako su domaći odlično izgledali na početku i poveli već u trećoj minuti do kraja susreta nisu uspjeli zadržati taj nivo igre i gosti su apsolutno zasluženo slavili rezultatom 4:1 i odnijeli sva tri boda iz Brloga...

Hokejaši Medveščaka u posljednja četiri susreta ostvarili su isto toliko pobjeda i cilj zvan doigravanje ne izgleda više toliko daleko, a da bi postao još malo bliži Medvjedima treba pobjeda protiv Admirala iz Vladivostoka. Koliko su bodovi bitni Medvjedima ako žele u doigravanje toliko su bitni i gostima koji trenutačno drže osmo mjesto Istoka sa 64 osvojena boda iz 46 susreta. S obzirom na uloge koji su pred hokejašima u Ledenoj očekujemo bespoštednu borbu za svaki pak.

I upravo smo to i doživjeli, Medvjedi su krenuli odlučno od prve sekunde susreta i stavili goste pod veliki pritisak koji je urodio ranim pogotkom u mreži Nikite Serebrjakova. Igrala se treća minuta susreta kada je prinova u redovima Medveščaka Kirill Voronin zabio svoj prvijenac u Brlogu na dodavanje Mahboda Samsona i Marka Katića.

Početak kakav se samo može poželjeti, a mogao je biti i još bolji da u sedmoj minuti susreta stativa nije spasila goste u situaciji kada su Medvjedi igrali s igračem više nakon što je Viktor Alexandrov isključen zbog udaranja palicom. Ta pločica nažalost nije ušla u mrežu kao ni ostalih 12 pokušaja Medvjeda koji su bili upućeni u okvir gostujućeg gola tijekom prve trećine.

Nije ušlo Medvjedima, ali zato na žalost je gostima i to na samom kraju prve trećine, 50 sekundi prije kraja susreta rezultat je poravnao Maxim Kazakov i poslao Medvjede u svlačionicu s izrazom razočaranja i nevjerice na licima. No, pred Medvjedima je još 40 minuta igre i ako nastave u ritmu u kojem su bili u prvoj dionici ne treba strahovati za konačni rezultat.

Međutim Medvjedi nisu uspjeli ponoviti izdanje iz prve trećine, dobili su gosti više prostora za igru što su objeručke prihvatili. U nekoliko navrata opasno su prijetili, ali Michael Garnett odlično je odradio svoj posao i dokazao da Medvjedi imaju dva podjednako dobra vratara . Ali da bi vratari odradili svoj posao kako treba moraju imati maksimalnu podršku igrača ispred sebe. Bez angažmana u obrani vratari su na streljani i koliko god dobri bili, nisu svemogući.

Upravo je obrana bila ta koja je zakazala i u 35. minuti neshvatljivo ostavila na plavoj samog Artjoma Zemčjonoka. Igrač Admirala primio je pak od Jamesa Wrighta, neometan od bilo koga krenuo prema golu i udarcem s četiri, pet metara probio nemoćnog Garnetta za, budimo iskreni prema onome što su prikazali u drugoj trećini, zasluženo vodstvo gostiju.

Primljeni pogodak unio je dosta nervoze u domaće redove tako da su do kraja trećine uspjeli prikupiti čak šest minuta isključenja i time servirali gostima mogućnost da dođu i do uvjerljivije prednosti. Na svu sreću to se nije dogodilo i na posljednji odmor otišlo se rezultatom 1:2. Gordie Dwyer mora uvjeriti svoje igrače da što prije zaborave drugu trećinu i da pristupom kakav su imali na početku susreta vrate utakmicu na svoju stranu.

Ili Dwyer nije pronašao prave riječi ili ga njegovi igrači nisu baš najbolje razumjeli jer nakon pet minuta igre u posljednjoj trećini zaglibili su na dva gola minusa. Izgubili su domaći jednu pločicu i Alexander Gorškov sjurio se u kontru, izašao sam pred Garnetta i udarcem pod prečku odveo goste do prednosti od 3:1. Točku na i stavili su gosti u posljednjim sekundama susreta pogotkom u praznu mrežu, strijelac je bio Kazakov.

Propustili su Medvjedi priliku približiti se na sedam bodova iza Vitjaza i time staviti dodatni pritisak na njihova leđa, no bez obzira na poraz doigravanje još uvijek nije izgubljeno, previše je bodova u igri i realno je za očekivati da će i Vitjaz kiksati u nekoliko susreta. No Medvjedi ne smiju računati na tuđe kikseve, moraju se osloniti na sebe i svoju igru, a igru imaju što su dokazali toliko puta do sada. Veliki broj utakmica Medvjedi su ove sezone izgubili zbog "glave". Neka nam trener Dwyer ne zamjeri, ali možda je to komponenta igre na kojoj bi trebalo malo više poraditi.

Sljedeću priliku za bodove Medvjedi imaju 9. siječnja kada u Ledenoj gostuje Sjeverstalj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!