Košarka

VIDEO: NBA u Meksiku i Londonu, Zubac odlično iskoristio priliku, porazi Bendera i Bogdanovića

Dario Dodić • petak, 13.01.2017.
VIDEO: NBA u Meksiku i Londonu, Zubac odlično iskoristio priliku, porazi Bendera i Bogdanovića
Foto: EPA

Sinoć je odigrano šest utakmica NBA lige u tri različite države. Sunsi su bili domaćini u Mexico Cityju, Nuggetsi u Londonu. San Antonio je u SAD-u demolirao L.A. Lakerse što je omogućilo solidnu minutažu Ivici Zupcu...

Unatoč izostanku glavnog igrača Anthonyja Davisa, koji je pauzirao zbog ozljede kuka, New Orleans Pelicansi sjajnom su posljednjom četvrtinom došli do pobjede u gostima kod Brooklyn Netsa. Slavili su 104:95, bio je to osmi uzastopni poraz Netsa.

Sve do posljednje četvrtine Netsi su imali prednost, u jednom trenutku u prvom poluvremenu imali su 56:48, no Pelicansi posljednju četvrtinu dobivaju s visokih 31:16 i popravljaju gostujući skor na 6-13.

U izostanku Davisa palicu je preuzeo Tyreke Evans, u 28 minuta na parketu ubacio je 29 poena, a odličan je bio i Terrence Jones s 24 koša i 12 skokova. Jrue Holiday pridodao je 21 koš.

Brook Lopez ponovno je bio najbolji kod Netsa, ubacio je 20 poena uz šest skokova, 18 poena i sedam skokova pridodao je Sean Kilpatrick s klupe. Bojan Bogdanović na parketu je proveo 25 minuta i za to vrijeme upisao deset poena (2/4 za 2, 2/7 za 3), tri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Po četvrti put utakmica regularne NBA sezone odigrala se u Mexico Cityju gdje su Phoenix Sunsi "ugostili" Dallas Maverickse i ubilježili poraz 113:108, čime su se Mavsi i Sunsi izjednačili kao dvije momčadi s najslabijim učinkom u Zapadnoj konferenciji (12-27).

Na poluvremenu su Sunsi imali prednost od dva poena, 59:57, no Mavsi se odvajaju serijom 17:4 u trećoj četvrtini. Uspjeli su se "domaćini" vratiti na četiri poena zaostatka u posljednjoj minuti, ali više od toga nisu mogli, Mavsi su zasluženo slavili.

Kompletna prva petorka Dallasa bila je dvoznamenkasta, posebno je raspoložen bio Deron Williams s 23 poena i čak 12 asistencija. Koš manje pridodao je Harrison Barnes, po 18 koševa postigli su Nowitzki i Matthews.

Sjajna večer Devina Bookera nije bila dovoljna Sunsima, Booker je susret okončao s 39 poena. Dragan Bender vrlo dobro je iskoristio skromnu minutažu, proveo je osam minuta na parketu i za to vrijeme upisao pet poena (2/2 za 2, 0/1 za 2, 1/2 za 3), skok i blokadu.

Los Angeles Lakersi doživjeli su vrlo težak poraz na gostovanju kod San Antonio Spursa, slavila je domaća momčad 134:94, a s obzirom da je susret bio vrlo brzo riješen veliku priliku dobio je i Ivica Zubac i odlično je iskoristio. Zubac je na parketu proveo 15 minuta i za to vrijeme upisao osam poena (4/7 za 2), pridodao je četiri skoka, dvije ukradene lopte, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Spurse je do pobjede predvodio Kawhi Leonard s 31 košem, 22 poena uz devet skokova i šest asistencija dodao je Pau Gasol. Najbolji kod Sunsa bio je Julius Randle s 22 ubačaja.

Najveće zvijezde Golden State Warriorsa između sebe su kolegijalno podijelile učinak i u vrlo ujednačenom nastupu sa 127:107 na svom parketu svladale Detroit Pistonse i došle do sedme uzastopne domaće pobjede.

Kevin Durant s 25 poena i devet asistencija predvodio je Warriorse, Steph Curry dodao je poen manje, dok je odmoreni Klay Thompson susret završio s 23 ubačaja (od čega četiri trice). Draymond Green nije bio šuterski raspoložen, ali je zato predvodio Warriorse u asistencijama, prikupio ih je čak 13, uz devet skokova i skromna dva poena (2/2 za 1, 0/2 za 2, 0/2 za 3).

Marcus Morris s 21 je košem predvodio Pistonse, 18 je pridodao Tobias Harris. Andre Drummond susret je završio s 12 koševa i deset skokova.

Uz susret u Meksiku još je jedan sinoćnji dvoboj održan izvan Sjedinjenih Američkih Država, Denver Nuggetsi glumili su domaćine Indiana Pacersima u Londonu u O2 Areni i slavili s uvjerljivih 140:112. Bila je to ujedno i pobjeda s najvećom razlikom izvan SAD-a, rekord su držali Sunsi koji su u Tokiju svladali Utah Jazz s 23 poena razlike u studenom 1990. godine.

Nakon što je jednu utakmicu propustio zbog bolesti Nikola Jokić vratio se na parket i predvodio Nuggetse do pobjede. Večer je okončao s 22 poena (6/6 za 1, 5/9 za 2, 2/3 za 3), deset skokova i sedam asistencija. Wilson Chandler dodao je koš manje uz osam skokova. C.J. Miles bio je najbolji u redovima Pacersa s 20 poena.

NBA, rezultati:
Denver - Indiana 140:112
Brooklyn - New Orleans 95:104
New York - Chicago 104:89 (Anthony 23 koša/Wade 22 koša)
San Antonio - L.A. Lakers 134:94
Phoenix - Dallas 108:113
Golden State - Detroit 127:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!