Košarka

VIDEO: Sjajnom Benderu puna minutaža u preokretu Sunsa protiv Spursa, devet koševa Šarića

Dario Dodić • nedjelja, 15.01.2017.
VIDEO: Sjajnom Benderu puna minutaža u preokretu Sunsa protiv Spursa, devet koševa Šarića
Foto: EPA

Sinoć je odigrano pet NBA utakmica, u četiri od njih bili su aktivni i hrvatski košarkaši. Najzapaženiju rolu imao je Dragan Bender koji je sudjelovao u velikom preokretu Sunsa protiv San Antonio Spursa u Mexico Cityju...

Phoenix Sunsi su, zahvaljujući sjajnoj završnici treće i kompletnoj posljednjoj četvrtini, u kojoj je Dragan Bender odličnom igrom zaslužio punu minutažu, u Mexico Cityju došli do velike pobjede nad San Antonio Spursima 108:105.

Četiri minute prije kraja treće četvrtine Dragan Bender ušao je u igru pri vodstvu San Antonija 76:67 i više nije do kraja susreta izlazio. Odigrao je sjajnu obranu, povezao i dvije trice kojima su Sunsi započeli preokret, a u konačnici uhvatio i skok u posljednjim sekundama susreta nakon što je Gasol namjerno promašio slobodno bacanje. Defenzivnu rolu čuvanja LaMarcusa Aldridgea odradio je savršeno, Aldridge u posljednjoj dionici igre nije postigao niti koša.

Prvo ime Sunsa, koji su ponovno igrali kao domaćini u Meksiku, bio je Devin Booker, kao i protiv Mavericksa susret je završio s 39 poena. Eric Bledsoe pridodao je 17 koševa i čak deset asistencija. Dragan Bender u konačnici je odigrao 21 minutu, večer je okončao sa šest poena (0/1 za 2, 2/3 za 3), šest skokova i jednom asistencijom.

Kod Spursa, koji su izgubili dvije od posljednje tri utakmice, najbolji je bio Kawhi Leonard s 38 poena, 16 je dodao Manu Ginobili, Parker 14, Aldridge 13.

U gradskom dvoboju Los Angeles Clippersi bili su pretvrd orah za Lakerse, slavili su 113:97 u susretu koji je praktički riješen već u prvom poluvremenu. Clippersi su pobjedom povećali stopostotni niz u 2017. godini na šest utakmica.

DeAndre Jordan bio je najbolji kod Clippersa s 24 koša i 21 skokom, na 20 koševa i 13 asistencija zaustavio se Chris Paul. Jordan Clarkson (21 koš) i Brandon Ingram (14 koševa) s klupe su ostvarili najviše poena kod Lakersa. Ivica Zubac odigrao je tek tri minute i upisao dva poena (1/1 za 2).

Pobjednički niz Philadelphia 76ersa sinoć je zaustavljen na tri utakmice, u gostima kod Washington Wizardsa poraženi su 109:93. Počeli su dobro 76ersi, dobar dio prvog poluvremena imali dvoznamenkastu prednost, no u završnici prvog dijela vraćaju se Wizardsi, na poluvrijeme odlaze s neriješenim rezultatom (56:56), a u trećoj četvrtini prelamaju susret u svoju korist za 11. uzastopnu pobjedu na svom parketu. Valja napomenuti kako gosti iz Philadelphije nisu mogli računati na Joela Embiida.

John Wall je, unatoč problemima s rukom, bio najbolji na parketu, s 25 koševa, sedam skokova i sedam asistencija predvodio je Wizardse do pobjede. 20 poena pridodao je Bradley Beal. Jahlil Okafor bio je najbolji kod 76ersa s 26 ubačaja i devet skokova, Ersan Ilyasova pridodao je 18 poena. Dario Šarić nije dobro otvorio susret, ali je u konačnici prikupio devet poena (1/2 za 1, 1/2 za 2, 2/5 za 3), četiri skoka, asistenciju i ukradenu loptu u 26 minuta provedenih na parketu.

Trener Orlando Magica Vogel nedavno je najavio kako će vratiti u redovne rotacije Marija Hezonju, a s obzirom da su sinoć morali igrati bez ozlijeđenog Evana Fourniera bilo je za očekivati da će i hrvatski reprezentativac dobiti solidnu minutažu. Ako ste takvo nešto očekivali, prevarili ste se.

Magic je u gostima kod Utah Jazza četiri minute prije kraja imao prednost od pet koševa, no domaćini okreću susret u svoju korist i u konačnici slave 114:107.

Gordon Hayward predvodio je Jazzere s 23 poena i sedam asistencija, a valja istaknuti da je kompletna početna petorka domaćina bila dvoznamenkasta. Rudy Gobert sjajnu je večer okončao s 19 poena i 19 skokova.

U porazu Magica najbolji je bio Elfrid Payton s 28 ubačaja, devet skokova i devet asistencija, Aaron Gordon dodao je 21 poen. Hezonja je odigrao tek četiri minute i za to vrijeme upisao jednu tricu (šut 1/1), jednu izgubljenu loptu i dvije osobne pogreške.

NBA, rezultati:
L.A. Clippers - L.A. Lakers 113:97
Chicago - New Orleans 107:99 (Butler 28 koševa/Davis 36 koševa, 14 skokova)
Phoenix - San Antonio 108:105
Washington - Philadelphia 109:93
Utah - Orlando 114:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!