Rukomet

Nova promjena u hrvatskom sastavu, otpao Ivić, mijenja ga Pešić

Branimir Korać • subota, 21.01.2017.
Nova promjena u hrvatskom sastavu, otpao Ivić, mijenja ga Pešić
Foto: EPA

Nakon što je Josipa Božića Pavletića zamijenio Jerko Matulić, Željko Babić povukao je još jednu izmjenu. Umjesto Filipa Ivića na vratima će u nastavku Prvenstva stajati Ivan Pešić...

Filip Ivić nije briljirao u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva i Željko Babić odlučio je nastaviti natjecanje s Ivanom Pešićem koji će zamijeniti vratara Kielcea.

U dosadašnjih pet utakmica Ivić je skupio ukupno 23 obrane, odnosno 23 posto, što je slabiji učinak od Ivana Stevanovića koji je upisao četiri obrane više i skinuo 35 posto pokušaja protivnika.

Pešić je putovao u Francusku s reprezentacijom nakon odrađenih kompletnih priprema, čekao je svoju priliku i dočekao ju je od osmine finala. Nakon odličnih predstava u dresu Meškova, imat će priliku nastaviti na isti način i u reprezentaciji.

Ovo je druga promjena Babića koji je tako kompletirao momčad za nokaut fazu i poznato je s kojim igračima će Hrvatska krenuti u nastavak natjecanja.

Od prvog susreta pa do danas otpali su tako Ivić i Josip Božić Pavletić, a nova imena su Pešić i Jerko Matulić koji je već odradio svoje prve minute u susretu protiv Njemačke.

Pešić će priliku za nastup dobiti već u nedjelju kada Hrvatska od 20:45 igra protiv Egipta u sklopu osmine finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu22.01.2017. u 08:07
    Oprosti Tomahawk92, pitanje koje se meni odmah postavlja je zasto se to desava kod nas. Ako je Alilovic bio jedan slucaj onda ovo (naravno ako ga Ivic bude slijedio istim putem) i vise nije slucajnost. Nista ja nemam protiv Pesica, dapace! Ali mi imamo prilicno dobre klupske golmane (Ivic... [više na forumu]
    vjesu
  • tomahawk9222.01.2017. u 00:51
    promjena je svakako odličan potez, Fićo i stevanović nikako nmg biti golmanski par,znamo kako je to izgledalo u zagrebu. Ivić postaje alilovićeva kopija,sjajan klupski golman ali loš reprezentativni. Pitanje je kada će se početi gristi u obrani i ono najvažnije uvesti zabrana igranja drveću... [više na forumu]
    tomahawk92
  • Obrisan korisnik21.01.2017. u 23:23
    Ak nis drugo,barem u rukometu golmani dugo traju nas Šola je branio do 37 ili 38 godine cini mi se za reprezentaciju,Omeyer S 40 godina za Francusku ima takvih primjera dosta,tako da ne vidim zasto bi golman u rukometu morao braniti s 20 godina ,a onaj s 27 je prestar ta teorija je samo u nasim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2017. u 23:07
    Kolega freestyle, mislim da ste vi jedan od onih kojima se uspješno servira priča o pomlađivanju ekipe sa perspektivnim 28-godišnjacima. Koji naglo postanu "prestari" čim navrše 30..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2017. u 23:04
    A sta Pesic nije mlad golman 89 godiste,i nije perspektivan kakve su to gluposti,ako ima mogucnost zamijeniti vratara koji mozda nije trenutno u formi zasto to nebi iskoristio,ne vidim nista lose u tome.
    Obrisan korisnik