SP 2017. - Završnica, osmina finala, 21.01.2017, 18:00 h
Francuska
Francuska 31:25 Island
Island

Francuska početkom drugog poluvremena slomila otpor Islanđana

Mihaela Bradovski • subota, 21.01.2017.
Francuska početkom drugog poluvremena slomila otpor Islanđana
Foto: EPA

Drugi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva za rukometaše je Francuska. Domaćin Prvenstva u osmini finala svladao je Island i tako se pridružio Norvežanima koji su ranije bili bolji od Makedonije...

FRANCUSKA - ISLAND 31:25 (14:13)

Francuska: Thierry Omeyer (11 obrana), Vincent Gerard, Nedim Remili 5/8, Olivier Nyokas, Daniel Narcisse 4/7, Nikola Karabatić 4/9, Kentin Mahe, Timothery N'Guessan, William Accambray, Luc Abalo 1/1, Cedric Sorhaindo 3/4, Michael Guigou 6/8, Ludovic Fabregas 5/6, Adrien Dipanda 1/2, Valentin Porte 2/2, Dika Mem

Island: Bjorgvin Gustavsson (6 obrana), Aron Edvardsson (1 obrana), Kari Kristjansson, Runar Karason 7/12, Asgeir Hallgrimsson, Arnor Atlason 2/6, Gudjon Valur Sigurdsson, Olafur Gudmundsson 4/9, Arnor Gunnarsson 2/2, Arnar Arnarsson, Bjarki Elisson 3/3, Bjarki Gunnarsson 2/2, Gunnar Jonsson 1/2, Gudmundur Helgason, Omar Magnusson 1/2, Janus Smarason 3/3

Sedmerci: Francuska 2/2, Island 1/1

Izgubljene lopte: Francuska 9, Island 14

Isključenja: Francuska 4 minute, Island 8 minuta

Poznata su već dva sudionika četvrtfinala Svjetskog prvenstva, a nakon što je Makedonija teško poražena od Norveške s 34:24, Francuska je uz nešto malo više muke bila bolja od Islanda s 31:25.

Islanđani bez Arona Palmarssona na ovom Prvenstvu ne izgledaju sjajno, ali su protiv Francuske odigrali možda i najbolju svoju utakmicu na ovom natjecanju i stvorili dosta problema braniteljima naslova odlično odrađenim prvim poluvremenom. U drugom dijelu Francuska je ipak pokazala zašto je glavni kandidat i ovdje za prvo mjesto te se uspjela dosta brzo odvojiti nakon čega je rutinski odradila posao.

Domaćin je u grču ušao u utakmicu, nikako Francuzi nisu mogli uhvatiti pravi ritam niti u obrani, a niti u napadu i Island je to koristio. Imali su Islanđani vodstvo u ranoj fazi susreta, nakon toga Francuska je uhvatila priključak, ali do odlaska na odmor nije se uspjela odvojiti.

Izgubljene lopte stvarale su domaćinu priličan problem, sredinom prvog dijela Francuska ih je imala već pet dok Island nije imao nijednu i vodio je s tri gola prednosti (7:4). Nanizala je Francuska nakon toga tri pogotka, potpuno uhvatila Islanđane, ubrzo i povela, ali do odlaska na odmor nije uspjela stvoriti značajniju prednost.

Na poluvremenu na semaforu je stajalo 14:13 za Francusku.

Nastavak je počeo prema francuskim željama. Dvije uzastopne obrane Omeyera, pogodak Sorhaindoa s crte i Remilijev top, a isti igrač s gotovo iste pozicije poentira i nekoliko trenutaka kasnije za odlazak na šest golova prednosti u svega šest minuta igre od starta drugog dijela.

Bilo je to ključno razdoblje, Island se nije uspio u potpunosti oporaviti i vratiti se u susret. Doduše igrači Geira Sveinssona uspjeli su smanjiti zaostatak na minus tri osam minuta prije kraja nakon nove dobre role Runara Karasona, no vrlo brzo odgovaraju Narcisse i Guigou koji održavaju Francusku u ugodnom vodstvu.

Završilo je 31:25, na kraju uvjerljivom pobjedom Francuske koja je odigrala samo drugi dio prema svojim željama. Za bolji rezultat Islanđana trebala je puno veća pomoć vratara koji su u dobrom dijelu susreta bili neraspoloženi.

U četvrtfinalu Dinartovim igračima trebat će zasigurno dosta bolji nastup protiv Švedske ili Bjelorusije nego protiv Islanđana ako misle u polufinale Svjetskog prvenstva.

Thierry Omeyer upisao je 11 obrana, šest golova postigao je Michael Guigou, a po pet su dodali Nedim Remili i Ludovic Fabregas. Runar Karason postigao je sedam pogodaka kod Islanda.

SP 2017. - Završnica

osmina finala

Norveška34:24Sjeverna Makedonija
Francuska31:25Island
Rusija26:32Slovenija
Brazil27:28Španjolska
Bjelorusija22:41Švedska
Mađarska27:25Danska
Njemačka20:21Katar
Hrvatska21:19Egipat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!