Nogomet

Došao je i taj dan kada je pala Italija

Marjan Kreševac • četvrtak, 26.01.2017.
Došao je i taj dan kada je pala Italija
Foto: EPA

Za sve u životu, a tako i u sportu postoji prvi puta. Večeras je u zadarskoj dvorani Višnjik hrvatska futsal reprezentacija po prvi puta u povijesti svladala Italiju rezultatom 2:1...

Zadarski Višnjik ugostio je futsal reprezentacije Hrvatske i Italije u njihovom prvom prijateljskom ogledu u povijesti. Počelo je žustro s obje strane, ali ipak prva prilika otišla je na stranu Hrvatske. U petoj minuti udarac je iskosa s lijeve strane iskušao Vedran Matošević, ali gostujući vratar Francesco Molitierno bravuroznom intervencijom brani svoja vrata.

Shvatili su gosti da ukoliko žele nešto pozitivno iz ovog susreta po pitanju rezultata moraju zaigrati puno odlučnije i upravo to su napravili. Sljedeće dvije prilike odlaze na njihovu stranu i to prvo Boaventura pokušava u 12. minuti iz polukontre, a u 15. minuti De Oliveira koji se našao sam ispred Luketina, ali u obje situacije hrvatski vratar izlazi kao pobjednik.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još po priliku sa svake strane, ali bez utjecaja na rezultat. Rezultat se promijenio u 22. minuti i to u korist Hrvatske, Suton se našao sam na vrhu kaznenog prostora, lijepo proigrao Jelovčića koji nema težak posao ubaciti loptu u praznu mrežu.

Prijetili su gostujući igrači u nekoliko navrata, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja pa su u 38. minuti povukli sasvim logičan potez, izvukli su vratara i igrali s igračem više u polju, s Merlimom u ulozi igrača-vratara. No, niti to im se nije isplatilo jer je Hrvatska u 39. minuti povećala vodstvo kada je Suton sa svoje polovice pogodio praznu mrežu. Do kraja susreta gosti su samo ublažili poraz preko Manforia 15 sekundi prije kraja susreta.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!