Tenis

VIDEO: Nadal u epskoj petosatnoj borbi s Dimitrovim izborio finale s Federerom

Dario Dodić • petak, 27.01.2017.
VIDEO: Nadal u epskoj petosatnoj borbi s Dimitrovim izborio finale s Federerom
Foto: EPA

U fantastičnom meču u trajanju od gotovo pet sati deveti nositelj Australian Opena Rafa Nadal osigurao je plasman u finale svladavši u pet setova sjajnog Grigora Dimitrova. U finalu nas čeka prava poslastica, klasik Nadal - Federer...

Mnogi su se nadali, rijetki su očekivali, ali upravo to se dogodilo. U finalu Australian Opena čeka nas klasik nad klasicima, ogled dvojice "otpisanih", Rogera Federera i Rafe Nadala. Nakon što je Švicarac svoj dio zadatka odradio jučer protiv sunarodnjaka Wawrinke, Španjolac se pošteno namučio protiv bugarskog "Baby Federera" Grigora Dimitrova.

U poprilično izjednačenom meču koji je trajao četiri sata i 56 minuta milimetri i Nadalova mentalna snaga odlučili su pobjednika. Španjolac je u petom setu kada je bilo najvažnije spasio svoj servis za 4:4, a zatim odmah oduzeo servis Dimitrovu, otišao na 5:4 i servirao za meč. Spasio je Bugarin dvije meč-lopte, ali treću nije mogao, Španjolac će možda posljednji put odmjeriti snage s Federerom u jednom Grand Slam finalu.

Počelo je sjajno za Nadala, već je u četvrtoj igri prvog seta oduzeo servis Dimitrovu i sa 6:3 priveo prvu dionicu igre kraju. Imao je i Dimitrov dvije prilike za break, no nije ih iskoristio.

Drugi set, drugačija priča, Dimitrov je zaigrao puno bolje, ali obojica imaju velikih problema u zadržavanju vlastitog servisa. Bugarski tenisač triput oduzima servis Nadalu, Španjolac je uzvratio tek dvaput i sa 7:5 Dimitrov se vraća u meč.

Treći i četvrti set odlučeni su tek u trinaestoj igri, u trećem setu Nadal uzima set, četvrti zasluženo odlazi na stranu Dimitrova koji je odigrao možda i najbolji meč karijere.

Do samog kraja petog seta Bugarin nije htio priznati poraz protiv Nadala, čak i kad je prokockao velike prilike za break pri vodstvu 4:3 u posljednjem, petom setu. Niti gubitak servisa pri 4:4 nije ga obeshrabrio, dvaput je spašavao meč-loptu, prstom publici gestikulirao da susret nije gotov, ali Nadal iz trećeg pokušaja dolazi do pobjede, Dimitrov bekhendom šalje lopticu preko osnovne crte, Španjolac od sreće i umora pada na tlo, vratio se u finale Australian Opena!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet28.01.2017. u 12:23
    Upravo je objavljeno
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik28.01.2017. u 12:05
    Zasto kasnite s objavom zenskog finala s Australian opena?
    Obrisan korisnik
  • interreg27.01.2017. u 22:37
    Uhvatila me gripa pa sam nakon dugo, dugo vremena odgledao cijeli mec koji traje 5 sati. Taj nivo meni upce nije jasan. Dimitrov je igrao kao mladi Federer i tijesno je izgubio. Milim da Roger ne moze igrati tim itensitetom pogotovo ne 5 setova i iako sam njegov navijac milim da nema ama bas... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik27.01.2017. u 19:38
    Omjer pobjeda u finalima "grand slam"-turnira bice 7-2 u korist Španjolca :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2017. u 19:32
    Ja bi tu i Đokovica uvrstio jer takva dominacija se rijetko viđa, sad je u maloj krizi ali vratit ce se on di mu je i mjesto.
    Obrisan korisnik