Rukomet

Domagoj Duvnjak u najboljoj sedmorci Prvenstva, Nikola Karabatić MVP

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.01.2017.
Domagoj Duvnjak u najboljoj sedmorci Prvenstva, Nikola Karabatić MVP
Foto: FaH

Nakon završetka Svjetskog prvenstva u Francuskoj izabrana je i najbolja sedmorka Prvenstva. Titulu MVP-a odnio je Nikola Karabatić dok je mjesto u sedam našao Domagoj Duvnjak...

Osim što je s Francuskom osvojio titulu prvaka svijeta i obranio naslov osvojen u Dohi prije dvije godine, Nikola Karabatić proglašen je za najkorisnijeg igrača Svjetskog prvenstva, četvrti put u karijeri na velikim natjecanjima. U Dohi je titulu MVP-a odnio Thierry Omeyer dok je Karabatić bio u idealnoj sedmorci, a zanimljivo je da nitko iz tamošnje sedmorke nije u današnjoj sedmorci.

MVP Prvenstva već tradicionalno nije u najboljoj sedmorci pa je tako na Karabatićevoj poziciji Domagoj Duvnjak kao jedini Hrvat u ovom izboru.

Inače, u sedmorci je najviše Norvežana, njih trojica, Sander Sagosen, Kristian Bjornsen i Bjarte Myrhol, dvojica Francuza Nedim Remili i Vincent Gerard te Šveđanin Jerry Tollbring.

Najbolji strijelac Prvenstva je Kiro Lazarov s 50 postignutih golova dok je Luka Cindrić osmi s 39 pogodaka.

Na ljestvici asistenata prvi je Sander Sagosen s njih 43, jednom više od Karabatića. Domagoj Duvnjak je četvrti, a Luka Cindrić peti.

Najbolji bloker Prvenstva je Nijemac Finn Lemke s njih čak 15 dok drugoplasirani Jakov Gojun ima pet manje.

Što se tiče vratara, najbolji postotak obrana ima Norvežanin Espen Christensen s 44 posto, a slijede ga Andreas Wolff s 43 posto obrana te Gerard s 40 posto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!