Tenis

Marin Čilić i dalje u potrazi za formom, Dustin Brown svladao ga za samo sat vremena

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.02.2017.
Marin Čilić i dalje u potrazi za formom, Dustin Brown svladao ga za samo sat vremena
Foto: EPA

Marin Čilić i dalje je kilometrima od one forme s kraja prošle sezone. U Montpellieru je nastavio sa skromnim nastupima i upisao gladak poraz protiv Dustina Browna...

84. igrač svijeta Dustin Brown bez ikakvih problema eliminirao je iz turnira u Montpellieru prvog nositelja Marina Čilića. Samo sat vremena trebalo je Brownu da dođe do pobjede u susretu u kojem Čilić nije imao niti jednu break loptu.

Po jedan krizni gem hrvatskog tenisača bio je dovoljan Brownu da uzme oba seta dok je na svom servisu bio vrlo uvjerljiv i izuzev što je Čilić jednom bio na 15:30, Marin se nijednom nije približio Jamajčaninu s njemačkom putovnicom.

Bio je to njihov prvi međusobni susret, a kako je tekao prvi set, činilo se da će odluka pasti u tie-breaku. Međutim kod 4:4 Čilić ulazi u probleme, Brown dolazi do 15:40 i realizira drugu break loptu.

Čilić je u sljedećem gemu došao do 15:30, ali to je bilo sve i Brown uzima naredna tri poena te osvaja set sa 6:4.

Slična situacija u drugom setu. Ponovno su obojica čvrsto držali svoj početni udarac dok Brown nije pritisnuo kod 3:3 i došao do breaka. Čilić se više nije uspio vratiti, a Brown je meč zaključio asom na drugom servisu.

Marin tako ostaje na jednoj pobjedi ove godine i to onoj teško izborenoj protiv Jerzyja Janowicza na Australian Openu. Ovo mu je treći poraz, a sva tri upisao je od igrača koje objektivno mora svladati (Kovalik, Evans, Brown).

Brown prolazi u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz meča između Benoita Pairea i Feliciana Lopeza.

ATP Montpellier, drugo kolo:
Dustin Brown (Njemačka) - Marin Čilić (Hrvatska, 1) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg09.02.2017. u 09:38
    ^Nije uopce trebao ici tamo nego jos trenirati. Ocito nije spreman ni fizicki ni psihicki ali mogao bi ovo biti i pocetak kraja u svjetskom vrhu. On je uvijek oscilirao ali u kratko vrijeme tri puta izgubiti od toliko losije plasiranog igraca je ipak nesto novo. Nadam se da se varam.
    interreg
  • rios09.02.2017. u 08:48
    Nije bio loš Čilić. Čim sam vidio da je Brown u ždrijebu, smračilo mi se. Njemu ova podloga u Montpellieru odgovara zbog brzine i stila igre. Drugo, Brown da nije igrač beskompromisnih udaraca, bio bi bez problema top 15 igrač. Čilić je bio solidan, ali nije imao niti jednu ekstra loptu koja bi... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik08.02.2017. u 21:59
    Bravo Marine,igrač za velike stvari.
    Obrisan korisnik
  • vlacng08.02.2017. u 21:53
    Eto bolje što i nije igrao za vikend na Davis cupu inače bi izgubili 5:0 kako igra.
    vlacng