Ostali sportovi

Kumrić: "Judaški Wimbledon je uvijek veliki izazov"

Sportnet • četvrtak, 09.02.2017.
Kumrić: "Judaški Wimbledon je uvijek veliki izazov"

Uvijek se javi opušten i nasmijan. Tako je bilo i ovog puta sa Zlatkom Kumrićem, najboljim hrvatskim judašem. Pogotovo kada su ozljede zaliječene, a 23-godišnji Splićanin se priprema za jedan od najvećih turnira sezone, Grand Slam Pariz, na kojem nastupa u nedjelju 12. veljače.

"Rame i koljeno su potpuno sanirani, nema boli i više od dva mjeseca radim punom snagom. Nastup u prepunom Bercyju mi je uvijek odgovarao", najavio je Kumrić nastup na "judaškom Wimbledonu", kako zovu turnir u Parizu za kojeg je prijavljeno više od 400 judaša iz 60 država svijeta.

"U mojoj kategoriji do 100 kilograma imaju 34 prijavljena borca, od čega je njih barem 20 vrhunskih judaša", opisuje Zlatko kojem će dodatna konkurencija biti i olimpijski srebrni iz Rija, ali do 90 kilograma, Gruzijac Liparteliani, kao i južnokorejski judaš Lee, svjetski prvak iz 2009. do 90 kilograma.

Kumrićev trener, Tomislav Marijanović, gleda Pariz kao vrhunski test nakon ozljeda i pripremnog razdoblja:

"Nikad ne idemo bez ambicija, a sam Pariz ti to niti ne dopušta. Idemo vidjeti u kakvoj je formi te što nam valja raditi kako bi Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo ove godine dočekali u punoj formi."

Za izazove u 2017. Kumrić se pripremao u Splitu te na tradicionalnom kampu u austrijskom Mittersillu.

"Svake godine je Mittersill pravo mjesto za biti na pripremama jer dođe barem desetak od Top 20 boraca iz moje kategorije", završio je Kumrić, koji nakon nastupa na Grand Slamu ostaje u Parizu nekoliko dana na jakom pripremnom kampu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!