Rukomet

Danci iznenadili St. Raphael, Musin Magdeburg remizirao u Koldingu

Branimir Korać • nedjelja, 12.02.2017.
Danci iznenadili St. Raphael, Musin Magdeburg remizirao u Koldingu
Foto: EPA

Započelo je i natjecanje u EHF kupu gdje također ne nedostaje uzbuđenja. Subota je donijela i neočekivani poraz francuskog St. Raphaela koji je na svom parketu izgubio od GOG-a...

Midtjylland je u Danskoj ugostio Porto i nastup u grupnoj fazi EHF kupa otvorio je pobjedom. Domaćin je u susret ušao kao lagani favorit, ali nije imao najjednostavniji posao i tek u drugom dijelu serijom 6:1 odveo je susret na svoju stranu. Imao je Porto u drugom poluvremenu i tri gola prednosti, ali Midtjylland je ipak slavio.

Norveški reprezentativac Espen Lie Hansen predvodio je domaćina s osam golova, Kasper Gudnitz dodao je sedam, a Rasmus Hedegaard Carlsen pet. Kod gostiju po pet golova postigli su Kubanac Alex Hernandez Borges i Antonio Rodrigues Areia. Marko Matić sudjelovao je s tri gola.

Danski vratari, veteran Kasper Hvidt na jednoj strani te sadašnji reprezentativac Jannick Green na drugoj, bili su u središtu pozornosti u Koldingu gdje je susret između domaćeg KIF-a i Magdeburga okončan 23:23. U posljednjih deset minuta susreta i jedni i drugi napadački su potpuno stali i podjela bodova najpravedniji je ishod.

Još jedan veteran briljirao je kod domaćina, Bo Spellerberg koji je postigao sedam pogodaka. Kod gostiju Michael Damgaard zabio je pet, a Željko Musa jedan gol.

Zanimljivo je bio i u dvoboju između Göppingena i Granollersa koji je završen pobjedom Nijemaca 29:28. Gosti su u utakmicu ušli vodstvom 6:0, ali Göppingen se brzo vratio i dalje se igralo bez velikih odvajanja. U završnih 18 sekundi gosti su imali napad za bod, no nisu ga realizirali.

Tim Kneule predvodio je Göppingen sa sedam golova, a Marco Rentschler dodao je šest. Kod poraženih po šest golova upisali su Alvaro Cabanas Garcia Petusa, Adrian Figueras i Arnau Garcia.

Očekivano lagan posao imao je Melsungen koji je glatko slavio protiv Benfice 32:22. Potpuna dominacija Nijemaca koji su već u prvom poluvremenu imali sedam razlike da bi u nastavku susreta vodili i s ogromnih plus 12.

Predvodili su ih Momir Rnić s osam i Michael Allendorf sa šest pogodaka. Kod gostiju Jernej Papež i Luka Raković postigli su po tri gola.

Većih problema nije bilo niti u Pamploni za Anaitasunu koja je ugostila finski Riihimäen Cocks. Španjolci su odnijeli pobjedu 30:24 predvođeni sa šest golova Alvara Gastona Fernandeza i pet Božidara Nadoveze. Kod Finaca Rus Andrej Novoselov postigao je sedam golova.

Neugodno iznenađenje svojim navijačima priredio je St. Raphael koji je u svojoj dvorani poražen od GOG Gudmea. Francuzi često znaju kiksati u ovom natjecanju, a potvrdio je to i St. Raphael.

Nije mu pomoglo niti 11 golova Raphaela Caucheteuxa, niti po pet Daniela Sarmienta i Jana Štechlika. GOG su do pobjede vodili Goeran Soegaard Johannesen sa sedam pogodaka te s po pet Lasse Kjaer Moller, Mark Strandgaard Petersen i Niclas Kirkelokke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!