Rukomet

Drama u Celju pripala Šveđanima, Barcelona slavila u Veszpremu, Duvnjak okrenuo susret u Švicarskoj

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.02.2017.
Drama u Celju pripala Šveđanima, Barcelona slavila u Veszpremu, Duvnjak okrenuo susret u Švicarskoj
Foto: EPA

Dosta uzbuđenja donio je subotnji program u Ligi prvaka rukometaša. Najneizvjesnije bilo je u Zagrebovoj skupini u Celju gdje je domaćin poražen od Kristianstada golom u posljednjoj sekundi, a u najzanimljivijem susretu dana Veszprem je poražen od Barcelone. Domagoj Duvnjak igrao je ključnu ulogu u pobjedi Kiela u Švicarskoj...

U skupini A Kiel je gostovao kod Kadettena i upisao pobjedu 30:25. Švicarci ostaju na dnu skupine sa samo dva boda, a Kiel s ovom pobjedom potvrđuje mjesto u sljedećoj fazi natjecanja.

Mučio se Kiel u Švicarskoj, ali samo u prvom poluvremenu i to iz razloga što Domagoj Duvnjak nije igrao u prvih pola sata. U nastavku susreta izašao je na parket, preuzeo stvari u svoje ruke i odveo Kiel do pobjede.

"Duvnjaka nisam koristio u prvom poluvremenu jer je jako umoran nakon Svjetskog prvenstva, ali nije to jedini razlog naše loše igre. Dozvolili smo im previše laganih golova iz kontranapada. U drugom dijelu uz Duvnjaka proradile su i naše mlade snage i sada čekamo srijedu i važan dvoboj protiv Veszprema", rekao je Alfred Gislason.

Duvnjak je za jedno poluvrijeme postigao pet golova iz sedam pokušaja, Niclas Ekberg postigao je sedam, a Marko Vujin pet golova. Kod poraženih po pet golova zabili su Dimitrij Küttel, Gabor Csaszar i Luka Maros.

U najzanimljivijem susretu dana Barcelona je slavila u gostima kod Veszprema 25:22. Bio je to ujedno dvoboj španjolskih stručnjaka na klupi obje momčadi, a Xavi Pascual nadmudrio je Xaviera Sabatea.

Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme. Barcelona je u prvom dijelu imala problema i Veszprem je na odmoru vodio 14:13, ali u drugom dijelu uz pomoć važnih obrana Ristovskog Barcelona je uspjela doći do prednosti i strpljivo je čuvati te na kraju slaviti.

"U prvom poluvremenu naša obrana bila je vrlo dobra, Mikler je sjajno branio i mogli smo do dosta golova iz tranzicije. U drugom dijelu nismo zadržali tu razinu što je i logično jer nam nedostaju neki važni igrači poput Palmarssona i Sliškovića. Baš zbog toga ne možemo dovoljno odmoriti Nagyja i Ilića", objasnio je nakon dvoboja Sabate.

Kod lidera skupine A Valero Rivera postigao je pet golova, a kod Veszprema po šest su zabili Dragan Gajić i Laszlo Nagy. Renato Sulić postigao je dva gola iz dva pokušaja.

PSG lakoćom je stigao do pobjede protiv Bjerringbro-Silkeborga kojeg je svladao s 32:27. Bilo je jednostavnije za domaćina nego što to rezultat pokazuje, Danci su se teško nosili s raspoloženim Nikolom Karabatićem.

Karabatić je bio nezadrživ, postigao je čak 11 pogodaka i najzaslužniji je za pobjedu svoje momčadi. Pridružio mu se Mikel Hansen s pet pogodaka, a Luka Stepančić postigao je tri iz šest pokušaja.

Vrlo rano PSG se odvojio, već kod 6:2 gostujući trener pokušao je nešto napraviti minutom odmora, ali ništa se nije promijenilo i domaćin je nastavio u istom ritmu te u nastavku samo rutinski održavao visoku prednost.

Kod Danaca istaknuli su se Nikolaj Oris Nielsen sa šest golova te Allan Damgaard Espersen s četiri pogotka.

Drama u Celju u Zagrebovoj skupini pripala je Kristianstadu koji je tijesno slavio 28:27 zahvaljujući golu Jerryja Tollbringa iz sedmerca na isteku vremena.

Bio je to vrlo važan dvoboj za obje momčadi u borbi za šestu poziciju, kao što je slavio Kristianstad, moglo je slaviti i Celje, ali nije uspjelo. U zadnjem napadu Šveđana, svega tri sekunde prije kraja u trenucima kada su gosti išli prema golu, prekršaj je napravio Blaž Janc, a kako nalažu nova pravila o strožem kažnjavanju u zadnjih 30 sekundi, dosuđen je sedmerac, a Janc je dobio izravni crveni karton te je sada upitan i za dvoboj protiv Kielcea.

"Napravili smo previše pogrešaka i nismo preživjeli u ovom susretu. Bod za svaku momčad bio bi najpravedniji ishod", smatra Branko Tamše, trener Celjana.

U pobjedničkom sastavu Tollbring i Sörensen postigli su po sedam golova, a Moen Nilsen dodao je pet. Nebojša Simić skupio je 14 obrana. Kod Celjana Blaž Janc susret je završio s osam pogodaka.

Poznati su putnici u šesnaestinu finala iz skupine C, tamo je prošla La Rioja unatoč porazu od Tatrana u Prešovu 30:27. Slovaci su trebali nadoknaditi šest razlike iz prvog susreta ove dvije momčadi, ali nisu uspjeli. Uz La Rioju dalje ide i Montpellier.

Tatran su do pobjede predvodili Oliver Rabek s devet golova, Dominik Krok sa šest te naš Leon Vučko s četiri gola iz pet pokušaja. Kod poraženih Sanchez Migallon Naranjo i Javier Munoz Cabezon postigli su po pet golova.

I u drugoj skupini sve je poznato od ranije, tamo su prolaz osigurali Nantes i Motor. U subotnjim susretima pobjede su upisali Bešiktaš koji je svladao Dinamo iz Bukurešta 29:27 te Nantes koji je slavio kod Brage 34:29.

Ivan Ninčević postigao je šest golova u pobjedi Turaka, a isto toliko dodao je Tolga Özbahar. Po pet su dodali Faruk Vražalić i Nemanja Pribak. Na drugoj strani šest golova postigao je Jakov Vranković.

U pobjedi Nantesa u Portugalu istaknuli su se Dominik Klein s osam golova te s po pet Olivier Nyokas, Nicolas Tournat i David Balaguer. Jerko Matulić zabio je jedan pogodak uz jedan promašaj. Na suprotnoj strani pet pogodaka postigao je Ricardo Pesqueira.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Telekom Veszprem22:25Barcelona
Paris Saint-Germain32:27Bjerringbro-Silkeborg
Kadetten25:30Kiel
Orlen Wisla Plock30:37Flensburg
1Barcelona 14413:354+5925
2Paris Saint-Germain 14451:383+6824
3Telekom Veszprem 14381:365+1618
4Flensburg 14383:366+1715
5Kiel 14353:376-2312
6Bjerringbro-Silkeborg 14364:397-338
7Orlen Wisla Plock 14367:401-348
8Kadetten 14370:440-702

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!