Košarka

Odlični Banvit slavio kod kuće protiv Galatasaraya

Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.02.2017.
Odlični Banvit slavio kod kuće protiv Galatasaraya
Foto: EPA

U posljednjem susretu 18. kola turske košarkaške lige Banvit je odličnim drugim poluvremenom nadigrao Galatasaray i u konačnici slavio rezultatom 79:64...

Banvit je slavio kod kuće s visokih 79:64 protiv Galatasaraya, upisao 13. pobjedu ove sezone i učvrstio se na četvrtoj poziciji, s istim omjerom kao i Darušafaka. Tri četvrtine obilježili su brojni preokreti i tricaški raspoložene momčadi, ali je u posljednjoj Banvit potpuno izdominirao i izbrisao neprepoznatljivi Galatasaray s terena. Član Eurolige u drugom je poluvremenu ubacio tek 22 poena.

U vrlo brzom ritmu započela je večerašnja utakmica, u nepunih je sedam minuta već postignuto šest trica, od čega je Galatasaray ubacio četiri. Posljednju je prije minute odmora ubacio Vladimir Micov za šest koševa prednosti gostiju (12:18). Isti je košarkaš ubacio i šestu tricu svoje momčadi u prvoj četvrtini za najvećih devet razlike (19:28), ali u posljednjem napadu zakucavanjem Damiana Kuliga domaćini malo smanjuju zaostatak.

Jako dobro su gosti čuvali najboljeg igrača Banvita Jordana Theodoroea gotovo 18 minuta, ali se američki košarkaš do kraja poluvremena razigrao i bio jedan od važnijih igrača u seriji 12:2 kojom su domaćini došli do sedam koševa prednosti (45:38), uoči odlaska na odmor.

Raspoloženi Micov ubacio je u vrlo kratkom periodu dvije trice i vratio prednost na stranu Galatasaraya. Odlični Banvit s kraja prvog dijela potpuno je nestao u ovom razdoblju, tek su nakon pet i pol minuta igre postigli prvi koš u nastavku susreta. Mogli su biti zadovoljni s obzirom na to da su gosti vodili samo pet razlike u tom trenutku (47:52). U samoj je završnici treće četvrtine Theodore zabio za +3 Banvita (58:55).

Nakon nekoliko sjajnih napadačkih akcija u kojem je izigrao gostujuću obranu, Banvit je u 32. minuti došao do najvećih devet koševa prednosti (64:55). Prednost raspoloženih domaćina iz minute u minutu je samo rasla, nakon poena Kuliga narasla je na okruglih +20 (77:57), Galatasaray nije imao odgovor na igru domaćina i samo je mogao čestitati svojim protivnicima na pobjedi.

Do pobjede ih je predvodio Jordan Theodore s 19 poena (7/16 iz igre, slobodna bacanja 4/4) i pet asistencija, dok je isti učinak ostvario i Gediminas Orelik (1/2 za dva, 5/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Najučinkovitiji je kod gostiju bio Vladimir Micov sa 16 koševa (2/8 za dva, 4/4 za tricu).

Super ligi, 18. kolo:
Banvit - Galatasaray 79:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!