Košarka

Novi odličan nastup Ante Žižića u pobjedi Darušafake

Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.02.2017.
Novi odličan nastup Ante Žižića u pobjedi Darušafake
Foto: EPA

U pretposljednjem susretu 18. kola turske košarkaške lige Darušafaka je slavila na gostovanju kod Gaziantepa rezultatom 89:85 uz još jedan odličan nastup hrvatskog košarkaša Ante Žižića...

Darušafaka se našla u maloj krizi nakon dva uzastopna poraza u domaćem prvenstvu i sigurno im nije pomogla činjenica da su danas išli u goste kod Gaziantepa, momčadi koja igra u jako dobroj formi i koja je bila na nizu od pet pobjeda. Sve do danas, kada su morali čestitati svojim protivnicima na pobjedi 89:85. U vrlo zanimljivoj i napetoj utakmici nijedna se momčad nije uspjela odvojiti na dvoznamenkastu prednost, a jedan od najboljih je svakako bio i hrvatski centar Ante Žižić.

Gosti su bolje ušli u susret, u ranoj je fazi raspoložen bio Ante Žižić koji je ubacio polovicu poena svoje momčadi. Nakon dviju uzastopnih trica Gaziantep je došao do prvog vodstva u četvrtoj minuti (13:10), ali Darušafaka uzvraća na isti način i vraća prednost na svoju stranu. Raspoloženi domaćini u završnici su prve četvrtine imali sedam koševa prednosti, zaključivši je rezultatom 25:20.

Drugom tricom Dairisa Bertansa gosti se vraćaju u vodstvo nakon četiri minute igre u drugoj dionici (29:30), međutim bilo je to kratkog vijeka jer je dvije vezane trice na drugoj strani pogodio Marcus Denmon. Iako su konstantno bili u priključku i u nekoliko navrata stigli do izjednačenja, gosti do novog vodstva u prvom poluvremenu nisu uspjeli doći. Vrlo raspoloženi Brad Wanamaker, koji je ponajviše zahvaljujući Žižiću došao u ovom periodu već do sedam asistencija, u samoj je završnici smanjio na 48:47.

Nastavak susreta bolje otvaraju gosti koji zahvaljujući dobroj obrani primaju samo šest koševa u pet minuta igre i odlaze na šest koševa prednosti nakon poena Jamesa Andersona (56:62). Ipak, domaćin na krilima Devona Jeffersona i Andyja Rautinsa ubrzo radi seriju 8:0 i vraća stvari na početak. Dobre je minute na ulasku u posljednju četvrtinu imao i Žižić pa je Darušafaka imala dva koša prednosti (67:69).

Iako nisu vodili s više od šest razlike, gosti su prednost čuvali sve do 39. minute kada za poravnanje zabija Rautins (85:85). U sljedećem je napadu uzvratio Wanamaker i vratio prednost na stranu Darušafake koju je do samog kraja zadržala i došla do zaslužene pobjede.

Brad Wanamaker bio je najučinkovitiji kod pobjedničke momčadi s 22 poena (7/13 iz igre, slobodna bacanja 7/7) i 11 asistencija, dok je Ante Žižić zaključio susret s 19 koševa (7/8 za dva, slobodna bacanja 5/7) i šest skokova za 28 minuta provedenih na parketu.

Domaćine je predvodio Andy Rautins s 24 poena (8/12 iz igre, slobodna bacanja 2/4). Tomislav Ružić ostao je bez upućenog šuta prema košu, uz jedan skok za pet i pol minuta na terenu.

Super ligi, 18. kolo:
Gaziantep - Darušafaka 85:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!