Košarka

Mulaomerović: “Presudila je kvaliteta i širina klupe Crvene zvezde”

Nikola Raič • ponedjeljak, 13.02.2017.
Mulaomerović: “Presudila je kvaliteta i širina klupe Crvene zvezde”
Foto: FaH

Cibona se iz Beograda vratila praznih ruku, Crvena zvezda upisala je pobjedu 69:56…

Dobru je utakmicu odigrala Cibona u Beogradu, tri četvrtine su Zagrepčani odigrali u egalu, ali minus od devet poena iz prve nisu uspjeli nadoknaditi. U konačnici, euroligaš iz Beograda slavio je s 13 poena razlike na krilima Ognjena Kuzmića koji je uz 12 poena uhvatio 10 skokova. U redovima Cibone se istaknuo Marinelli s devet poena i četiri asistencije.

Trener Cibone, Damir Mulaomerović čestitao je suparniku na zasluženoj pobjedi: “Crvena zvezda igra najbolju košarku u regiji. To je i ovoga puta potvrdila. Obje momčadi su jako umorne. Nama je ovo sedma utakmica u 14 dana. Ni sam ne znam koliko smo utakmica odigrali u posljednjih mjesec dana. Vjerujem da je isti slučaj i s kolegom Radonjićem koji se nalazi u tom ritmu Eurolige. Sigurno da nije lako. Crvena zvezda je zasluženo pobijedila. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji. Drago mi je što smo mogli da podijelimo minutažu, pogotovo zato što nas čeka Kup. Širina klupe Crvene zvezde i njihova kvaliteta su na kraju bili presudni.”

”Žao mi je što na šest, sedam razlike nismo pogodili, dva, tri otvorena šuta, pa da utakmica bude malo neizvjesnija. Ipak, nemam što zamjeriti svojim igračima. Uz nevjerojatne napore koje imamo, dali su sve od sebe. Crvenoj zvezdi želim sve najbolje, pogotovo u Euroligi”, zaključio je Damir Mulaomerović.

Ante Gospić također je čestitao pobjedniku, ali i zažalio za manjkom agresivnosti: “Crvena zvezda je igrala dobru utakmicu i čestitam im na pobjedi, ali čestitam i mojoj momčadi. U svim segmentima smo bili dobri, da smo bili malo agresivniji, mislim da bi imali i bolji rezultat.”

Dejan Radonjić se također osvrnuo na težak raspored, ali i odbacio mogućnost smanjenja intenziteta u ABA ligi unatoč osiguravanju prvog mjesta: ”Imali smo ogroman broj utakmica u kratkom razdoblju. To je donijelo određene probleme koji nisu mali. I dalje smo u sličnoj situaciji. Kompletni izgledamo dobro, dok izostanak bilo kojeg igrača donosi smanjenje kvalitete. Pred ovu utakmicu smo više razmišljalo kako da se konsolidiramo kroz trenažni proces. Utakmicu je obilježila naša velika želja. U jednom trenutku igrali smo solidno, s nekim greškama, ali želja nam je omogućila da dođemo do velike razlike. Izgledalo je da će nam to donijeti potpunu kontrolu, ali Cibona je dobro reagirala dok smo mi imali manjak koncentracije. Ipak, nisu nas mogli ugroziti. Došli smo do pobjede koja nam je i teoretski donijela prvo mjesto, ali to ne znači da ćemo u nastavku igrati s manjim intenzitetom.”

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!