Rukomet

Kielce očekivano svladalo Pogon iz Szczecina, doprinos dali Štrlek i Ivić

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.02.2017.
Kielce očekivano svladalo Pogon iz Szczecina, doprinos dali Štrlek i Ivić
Foto: EPA

18. kolo poljskog prvenstva nije donijelo probleme za Kielce koje je ugostilo Pogon iz Szczecina i slavilo s 29:23. Očekivana pobjeda domaćina u čijim redovima doprinos su dali i Manuel Štrlek i Filip Ivić...

Da nije bilo opuštanja u posljednjih sedam minuta susreta, Talant Dujšebaev mogao bi reći kako je vrlo zadovoljan načinom na koji je Kielce odradilo dvoboj protiv Pogona. U konačnici iznenađenja nije bilo, domaćin je odnio pobjedu 29:23 koja je trebala biti i uvjerljivija.

Najvećim dijelom susreta Kielce je rutinski kontroliralo situaciju na parketu, Pogon se teško nosio i bio u visokom zaostatku da bi ipak uspio u drugom dijelu doći na minus šest.

Domaćin je odmah pritisnuo gas i s četiri pogotka u nizu odvojio se na 25:15. Dvoznamenkastu prednost imao je i u 53. minuti kada je Pawel Paczkowski zabio za 28:18 da bi nakon toga domaćin stao, a Pogon napravio seriju 5:0.

Ta serija u konačnici nije zaprijetila Kielceu, do kraja je ostalo premalo vremena za nekakvo čudesno kompliciranje dvoboja, no nije nešto što će veseliti domaćeg trenera.

Pawel Paczkowski bio je prvo ime susreta s osam golova, a po četiri su dodali Manuel Štrlek i Darko Đukić. Filip Ivić dodao je šest obrana i ponovno u tom segmentu bio uspješniji od Slawomira Szmala.

Na drugoj strani Kiril Kniazeu postigao je pet pogodaka.

Ovom pobjedom Kielce ostaje stopostotno na vrhu ljestvice dok je Pogon u donjem dijelu sa samo tri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!