Nogomet

VIDEO: U dvoboju braće Pogba pobijedio je Zlatan Ibrahimović, hat-trick Džeke u Villarrealu

Dario Dodić • četvrtak, 16.02.2017.
VIDEO: U dvoboju braće Pogba pobijedio je Zlatan Ibrahimović, hat-trick Džeke u Villarrealu
Foto: EPA

Sa sedam utakmica u večernjem terminu kompletirani su prvi susreti šesnaestine finala Europske lige. Posebno su se istaknuli Zlatan Ibrahimović i Edin Džeko, obojica su postigli hat-trick u pobjedama svojih momčadi...

U najavama dvoboja Manchester Uniteda i Saint-Etiennea na Old Traffordu najglasnije se spominjao ogled braće Pogba, Unitedovog Paula i St. Etienneovog Florentina, no večer je pripala fantastičnom Zlatanu Ibrahimoviću, koji je postigao svoj prvi hat-trick u dresu Manchester Uniteda.

U prilikama bogatoj utakmici United je slavio s 3:0 i tako velikim korakom zakoračio prema osmini finala Europske lige. Iako, mora se priznati da se i francuska momčad došla nadigravati na Old Trafford, no bili su vrlo neprecizni. Od 16 udaraca tek je jedan udarac gostiju završio u okviru Unitedovog gola.

United je bio poprilično konkretniji, a pomogla je i raspoložena noć Ibrahimovića, koji je već u 15. minuti doveo domaćine u vodstvo. Lukavo je iz slobodnog udarca poslao prizemnu loptu s nadom da će proći ispod živog zida, odbila se od jednog gostujućeg igrača, prevarila vratara Ruffiera i završila u mreži St. Etiennea za vodstvo Uniteda 1:0.

Prštale su prilike u prvom dijelu s obje strane, nešto su konkretniji bili domaćini, ali pogodaka nije bilo sve do 75. minute, većinu posla po lijevoj strani odradio je Rashford, poslao loptu u sredinu, Ruffier odbija na noge Ibrahimoviću koji postiže svoj i Manchesterov drugi pogodak na susretu.

Priča Francuza u Europskoj ligi vjerojatno je završena u 88. minuti, Ibrahimović je izborio i realizirao najstrožu kaznu za konačnih 3:0.

Ništa bolje od St. Etiennea nisu se proveli niti nogometaši Villarreala, koji su na svom stadionu De la Ceramica ugostili Romu. Rimljani nisu bili milostivi prema domaćinima, slavili su s 4:0 uz čak tri pogotka Edina Džeke, koji s osam postignutih golova predvodi listu strijelaca Europske lige.

Nije Villarreal bio bez šansi u dvoboju s Romom, ali gosti su svoje prilike klinički pretvarali u pogotke. Počelo je u 32. minuti, krasnim pogotkom Emersona s 20-ak metara, a zatim je u završnici susreta uslijedio šou Edina Džeke.

U 65. minuti lukavo zabija na dodavanje Salaha za 2:0 Rome, desetak minuta prije kraja postiže svoj drugi pogodak, u 86. minuti zabija za hat-trick i konačnih 4:0 Rome.

I Schalke je na dobrom putu za osminu finala, u gostima kod PAOK-a njemačka je momčad potpuno zasluženo slavila 3:0 protiv grčke momčadi za koju je svih 90 minuta odigrao Marin Leovac.

Pitanje je u kojem bi smjeru otišla utakmica da je PAOK poveo u šestoj minuti kada je Matos zatresao desnu vratnicu. 20-ak minuta kasnije poveli su gosti, nakon ubačaja s lijeve strane Naldo je najviši u skoku, njegov udarac glavom odbija domaći vratar, točno na noge Burgstalleru, koji lagano poentira za vodstvo Schalkea.

U samoj završnici susreta Schalke rješava pitanje pobjednika, a i vjerojatnog putnika u osminu finala. Meyer u 82. glavom zabija za 2:0 gostiju, konačnih 3:0 postavio je Huntelaar u 90. minuti.


PAOK 0-3 Schalke - Highlights & Goals -16.02.2017 by ER-TV

Matej Mitrović odigrao je svih 90 minuta za Bešiktaš u gostima kod Hapoel Beer Sheve. Turska je momčad slavila s 3:1, pogocima Williama (autogol, 42'), Tosuna (60') i Hutchinsona (90+3). Jedini pogodak za izraelsku momčad postigao je Barda u 44. minuti, prvi je stigao na odbijenu loptu, Mitrović ga nije stigao blokirati, zabio je za 1:1.


H. Beer Sheva 1-3 Besiktas - Highlights & Goals... by footballderby

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice:
Anderlecht - Zenit 2:0
Athletic Bilbao - APOEL 3:2
Hapoel Beer Sheva - Bešiktaš 1:3
Legia - Ajax 0:0
Manchester United - St. Etienne 3:0
PAOK - Schalke 0:3
Villarreal - Roma 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!