Nogomet

Suarez: "Nismo odustali od Lige prvaka"

HINA • petak, 17.02.2017.
Suarez: "Nismo odustali od Lige prvaka"
Foto: EPA

Urugvajski nogometni majstor Luis Suarez (30) poručio je kako Barcelona nije odustala od Lige prvaka usprkos bolnom i neugodnom 0-4 porazu od PSG-a u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka...

"Ukoliko želimo pisati povijest s ovim klubom, moramo nadoknaditi veliki zaostatak. Mi smo najbolji klub na svijetu i sigurno se nećemo predati. Ako postoji klub koji može nadoknaditi taj zaostatak onda je to Barcelona," poručio je Suarez.

U povijesti Lige prvaka niti jedna momčad nije nadoknadila 0-4 iz prvog susreta, ali su tri kluba u europskim natjecanjima ipak prošla dalje, premda su u prvom susretu izgubili sa četirigola zaostatka.

Prvi klub kojem je to uspjelo bio je portugalski Leixoes 1962. godine u Kupu kupova. Portugalci su u pretkolu izgubili od švicarskog La Chaux-de-Fondsa 2-6, no pred svojim navijačima su slavili 5-0 i prošli dalje.

Četiri gola minusa je nadoknadio i Partizanu 23 godine kasnije u 2. kolu Kupa UEFA. Partizan je u prvom susretu izgubio od londonskog Queens Park Rangersa 2-6, no u uzvratu je pobijedio 4-0.

Zadnji kojem je to uspjelo bio je Real Madrid. 'Kraljevski klub' je 1986. u prvom susretu osmine finala Kupa UEFA-e izgubio 1-5 od Borussije Moenchengladbach, ali je na Santiago Bernabeu pobijedio 4-0 i prošao dalje.

"Način na koji smo izgubili u Parizu je bio iznimno bolan. Neće biti lako nadoknaditi četiri gola zaostatka, bit će to veliki izazov," dodao je Urugvajac.

Prema vijestima koje stižu s Camp Noua, pariški debakl je presudio Luisu Enriqueu i čelnici katalonskog velikana krenuli su u potragu za novim trenerom.

"Svi smo krivi za poraz. Nismo igrali dobro i cijela momčad mora preuzeti odgovornost za neugodan poraz, međutim ne obaziremo na tvrdnje kako u momčadi postoje problemi. Nismo izgubili povjerenje u Enriquea," zaključio je Suarez.

Uzvratni susret je 8. ožujka na Camp Nou.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley17.02.2017. u 18:58
    daleko je 1. april
    Weasley