Košarka

Sjajni Jolly na krilima Novačića do pobjede protiv Cibone i plasmana u finale Kupa

Petar Jenjić • petak, 17.02.2017.
Sjajni Jolly na krilima Novačića do pobjede protiv Cibone i plasmana u finale Kupa
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Jollyja ostvarili su najveći uspjeh u klupskoj povijesti i pobjedom protiv Cibone 87:79 se plasirali u finale Kupa Krešimira Ćosića gdje ih očekuje dvoboj s Cedevitom...

Nije bez razloga Jolly trenutno vodeća ekipa A-1 lige što su dokazali i večeras. Šibenska momčad u drugom je polufinalu prije svega sjajnom energijom i inspirativnim utakmicama Ivana Novačića i Josipa Bilinovca, koji su predvodili svoju momčad do pobjede, slavila protiv Cibone 87:79.

Ciboni je s druge strane nedostajalo energije i više koncentracije, s obzirom na broj odigranih utakmica u posljednje vrijeme, međutim neobjašnjiv je izostanak mladih snaga Nika Slavice i Andrije Ćorića koji su nakon vrlo dobrih rola u prvih 20 minuta "nagrađeni" klupom u drugom poluvremenu.

Neefikasne uvodne minute s obje strane nisu ponudile previše toga. Nakon mizerne minutaže protiv Kvarnera vrlo energično je u utakmicu ušao Nik Slavica i s nekoliko poena i skokova donio svojoj momčadi početno vodstvo. Nakon što su izgubili kontrolu nad nekoliko napada, što je rezultiralo laganim poenima Jollyja i prelaskom u vodstvo šibenske momčadi (11:9), Mulaomerović je pozvao minutu odmora. Vrlo brzo je Cibona odgovorila i vratila prednost na svoju stranu. Pet vezanih poena Ćorića donijelo je zagrebačkoj momčadi +5 na kraju prve četvrtine (17:22).

Dojam je bio da Cibona kontrolira utakmicu i samo je bilo pitanje kada će otići na veću razliku, međutim to se nije dogodilo iako su imali nekoliko prilika za otići na dvoznamenkastu prednost. Dvije je trice pogodio Došen, zatim je jednu dodao Marić čime je Jolly uspio doći do poravnanja, bilo je 36:36.

Raspoloženi Šibenčani ubacili su tri trice u prve tri minute igre u nastavku i došli do četiri poena prednosti. Kako je utakmica odmicala Jolly je igrao sve bolje i nakon zakucavanja Papca u 26. minuti došao do prve dvoznamenkaste razlike na utakmici (54:44). Na ulasku u posljednjih deset minuta Jolly je imao 11 koševa prednosti nakon trice Bilinovca u stilu Stepha Curryja s deset metara udaljenosti (64:53) u posljednjoj sekundi.

Vukovi nikako nisu mogli parirati raspoloženoj Velićevoj momčadi koja je sjajnom izvedbom i u posljednjoj četvrtini držala prednost. Iz nepromišljenog namjernog prekršaja Scotta Cibona je ubacila pet poena i došla do šest koševa zaostatka, četiri i pol minute prije kraja (75:69), međutim više od toga nije išlo i Jolly je postao drugi finalist hrvatskog Kupa.

Ivan Novačić zaključio je susret s 27 poena (8/17 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 5/6) i 12 skokova, dok je Josip Bilinovac dodao 19 koševa (4/4 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 2/3) i šest skokova.

Najučinkovitiji je kod Cibone bio Luka Žorić s 18 koševa (7/8 za dva, slobodna bacanja 4/6) i sedam skokova.

Finale je na rasporedu u subotu s početkom u 20 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!