Nogomet

Nacional dominantnom predstavom apsolvirao i Novo Vrijeme Apfel, Squareu pobjeda u Vrgorcu

Dario Dodić • subota, 18.02.2017.
Nacional dominantnom predstavom apsolvirao i Novo Vrijeme Apfel, Squareu pobjeda u Vrgorcu
Foto: FaH

Dvama subotnjim dvobojima kompletirano je 15. kolo 1. Hrvatske malonogometne lige. Nacional se u Domu sportova pobrinuo da derbi protiv Novog Vremena Apfel ne bude neizvjestan, Square je u gostima porazio Vrgorac...

Dvoboj prvoplasirane i četvrtoplasirane momčadi prvenstva, zagrebačkog Nacionala i makarskog Novog Vremena, prošao je u znaku aktualnih prvaka, koji su dominantnom predstavom u prvom poluvremenu bez većih problema riješili derbi, koji je nakon desetak minuta prestao biti neizvjestan.

Odlično su u susret ušli napaljeni i raspoloženi igrači Kujtima Morine, već u prvoj minuti Tiho Novak testira mladog vratara Baškovića, ali puca preko gola. Da stvar bude još gora za Makarane u toj im se akciji ozlijedio jedan od najboljih igrača, Duje Bajrušović, više nije ulazio u igru.

Nakon promašaja Novaka uslijedio je i pogodak u drugoj minuti. Krasnu su akciju na desnoj strani složili Jelovčić i Novak, potonji šalje oštru prizemnu loptu na drugu vratnicu, Rok Mordej lagano posprema za vodstvo Nacionala.

Visoko su pritiskali domaći igrači, Novom Vremenu je trebalo nekoliko minuta kako bi se pribrali i prilagodili Nacionalovom pristupu. U četvrtoj minuti dvaput prijete gosti, Hozjanov i Osredkarov udarac brani Nacionalov vratar Carlos Espindola. Nakon druge obrane lopta odlazi u korner, a upravo iz tog prekida Novo vrijeme dolazi do izjednačenja. Eduardo je izveo udarac iz kuta, u petercu Nacionala pronalazi usamljenog kapetana Makarana Vukovića, koji zabija za 1:1.

Bilo je to praktički sve što smo vidjeli od gostiju u prvom dijelu. Minutu kasnije griješi Dudu, krade mu loptu Slobodan Rajčević i dodaje do Čujeca, Slovenac zabija za novo vodstvo Nacionala.

Još su nekoliko puta lijepo prijetili domaći malonogometaši prije novog pogotka, koji je došao nakon deset minuta igre. Čujec lijepo pokraj dvojice Makarana proigrava Jelovčića, hrvatski reprezentativac poentira za 3:1 Nacionala. U istoj minuti aktualni prvak Hrvatske dolazi i do četvrtog gola, prekrasno su kombinirali Postružin i Mordej, Postružin petom proigrava Mordeja, Slovenac mu vraća loptu u sredinu, najbolji strijelac Nacionala posprema loptu u praznu mrežu.

Gosti su odlučili isprobati igru s igračem više kako bi eventualno na taj način ugrozili Espindolina vrata. Eksperiment se nije isplatio, u 14. minuti Rajčević krade loptu gostima i s vlastite polovice zabija u praznu mrežu, na odmor se otišlo s 5:1 za Nacional.

Zagrepčani su u drugom dijelu maknuli nogu s papučice gasa i s pola snage kontrolirali utakmicu, Novo Vrijeme Apfel tek je u dva navrata (vratnice Kazazića i Postružina) ozbiljnije ugrozilo Espindolu, a da drugo poluvrijeme ne završi bez pogodaka pobrinuo se Mordej u 39. minuti kada Jelovčićevo dodavanje pretvara u svoj drugi pogodak, za konačnih 6:1.

U drugom subotnjem susretu Square je došao do pobjede u Vrgorcu protiv istoimenog domaćina.

Poveo je Vrgorac pogotkom Saše Subotića u 14. minuti, ali vrlo brzo gosti iz Dubrovnika dolaze do izjednačenja. Igrala se 16. minuta kada je Mato Šimunović poravnao na 1:1.

Pobjedu Dubrovčanima donio je Marko Kuraja osam minuta prije kraja susreta.

1.HMNL, 15. kolo:
Nacional - Novo Vrijeme Apfel 6:1
Vrgorac - Square 1:2

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!