Rukomet

Luka Raković s Benficom pregazio španjolsku Anaitasunu

Branimir Korać • nedjelja, 19.02.2017.
Luka Raković s Benficom pregazio španjolsku Anaitasunu
Foto: Ivana Stančin

Ovog vikenda na rasporedu su susreti drugog kola EHF kupa, a Kolding, Benfica i GOG lakoćom su stigli do pobjeda u subotu...

U susretu drugog kola EHF kupa održanom u Tel Avivu, iznenađenja nije bilo. Maccabi nije zaprijetio Koldingu koji je opravdao status favorita i glatko slavio. Već u samom startu susreta gosti su se odvojili, imali potpunu kontrolu nad susretom i Maccabi ispod četiri gola zaostatka u drugom dijelu nije došao.

Jens Svane Peschardt predvodio je Kolding sa sedam golova, Nicolas Lundbye Kristiansen dodao je šest, a Morten Björnshauge pet. U domaćem sastavu Novak Bošković postigao je osam golova, a Srđan Đorđević šest.

Koliko je španjolska ASOBAL liga pala, potvrđuje i glatki poraz Anaitasune na gostovanju kod Benfice. Portugalci su pregazili Španjolce, slavili su 33:28, a tijekom prvog poluvremena imali su i ogromnih 19:8. U drugom dijelu gosti su smanjili, spustili se do minus četiri što je bilo i najveće približavanje.

U domaćem sastavu Belone Moreira postigao je sedam golova, a Luka Raković dodao je tri. Kod gostiju po pet golova postigli su Alvaro Gaston Fernandez i Filipe Mota.

Problema nije bilo niti za GOG Gudme koji je na svom parketu lakoćom svladao slovensku Ribnicu. Danci su potpuno dominirali, slično kao i Benfica već u prvom poluvremenu stvorili su dvoznamenkastu prednost koju gosti nisu mogli dostići u nastavku susreta.

Tobias Torpegaard Möller predvodio je GOG s devet golova, a po pet su dodali Goeran Soegard Johannessen i Niclas Vest Kirkelokke. Kod poraženih Patrik Leban postigao je osam, a Nik Henigman šest golova.

EHF kup:
Maccabi Tel Aviv - Kolding 25:31
Benfica - Anaitasuna 33:28
GOG - Ribnica 32:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!