Nogomet

Grasshopper Bašića novim ugovorom "vezao" do 2020. godine

Josip Piršljin • nedjelja, 19.02.2017.
Grasshopper Bašića novim ugovorom "vezao" do 2020. godine

Marko Bašić je svojim igrama u Grasshopperu zaslužio novi ugovor koji je potpisan do ljeta 2020. godine. Švicarski klub je time pokazao da i dalje ozbiljno računa na usluge kapetana.

Nakon godinu i pol dana u Grasshopperu, hrvatski nogometaš Marko Bašić dobio je novi i "podebljani" ugovor. Prema njemu, u Zürichu bi trebao ostati do kraja sezone 2019./2020. i pomoći Grasshopperu da se vrati u sami vrh švicarske lige.

Bašić je 2015. godine stigao u klub koji je 27 puta osvajao naslov prvaka svoje države. Nametnuo se kao nezamjenjiv na poziciji defenzivnog veznog, a treneri su ga znali koristiti i kao stopera. Ove je sezone nastupio 16 puta u švicarskoj Super League, od čega 15 puta u početnoj jedanaestorici.

Nažalost, tijekom zimske pauze ozlijedio je koljeno, te će vrlo vjerojatno morati propustiti cijeli proljetni dio prvenstva. U prva dva kola ove godine Grasshopper je izgubio, te je pao na šesto mjesto ljestvice s čak 31 bodom manje od vodeće momčadi Basela.

Zagrebački nogometaš je svoje prve nogometne korake napravio u Dinamu, a potom je igrao u NK Maksimiru iz kojeg je prešao u Kamen Ingrad. U ljeto 2008. godine stigao je u Lugano gdje je proveo sljedećih sedam sezona, a u zadnjoj je bio jedan od najzaslužnijih za povratak tog kluba u prvi rang što mu je donijelo i titulu najboljeg igrača druge lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!