Košarka

Sassari propustio prilike, Repešin Armani do naslova u kupu

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2017.
Sassari propustio prilike, Repešin Armani do naslova u kupu
Foto: EPA

Košarkaši Armani Milana pobjednici su talijanskog kupa. U finalu su pobijedili momčad Sassarija rezultatom 84:74 i obranili naslov u ovom natjecanju...

Sjajna četiri dana završnice talijanskog kupa okrunjena su finalnom utakmicom između Armani Milana i Sassarija iz koje je kao pobjednik, u jednom vrlo zanimljivom, napetom i tricama obilatom susretu, izašla Repešina momčad rezultatom 84:74 i obranila naslov prvaka.

Treća utakmica u četiri dana bila je ovo za finaliste i očekivano je da su ruke bile teške, posebno Sassariju koji je imao nekoliko sati manje za odmor. U prve smo dvije minute vidjeli vrlo malo od obje momčadi, ali je ipak momčad sa Sardinije nešto bolje krenula u utakmicu i nakon polaganja Laceyja povela sa 7:0. Prvih devet šuteva promašila je Repešina momčad, iako je lakše od svojih protivnika dolazila u poziciju za poene. Šuterski sjajna momčad Sassarija došla je do prve dvoznamenkaste prednosti u šestoj minuti (13:2) nakon trice Bella, treće ukupno Sardinaca.

Sassari je ubacio sedam trica već do polovice igre u drugoj četvrtini, međutim ostali segmenti nisu tako dobro funkcionirali, ali sasvim dovoljno za održavanje prednosti protiv indisponiranije momčadi Milana. Imali su i dvoznamenkastu prednost u nekoliko navrata, ali je u posljednjim sekundama prvog poluvremena Armani tricom Hickmana došao na samo dva poena zaostatka (34:36).

Cinciarini je u prvom napadu Milana u nastavku zabio tricu za prvo vodstvo svoje momčadi na utakmici. S novim su se tricama nadovezali Sanders i Hickman pa se Armani počeo i odvajati. Kada je stao šut, stao je i Sassari koji nije imao rješenja za postizanje koševa. Nakon novih poena Cinciarinija kojim je Armani došao do devet koševa prednosti (52:43) morali su pozvati minutu odmora. U završnici treće četvrtine ponovno je proradio vanjski šut i s pet poena u nizu Sassari se vratio na dva poena zaostatka (56:55).

Iako tijekom susreta se nije činilo kao preveliki problem za momčad Sassarija, jest u posljednjoj četvrtini. Radilo se o vrlo dobrom napadačkom skoku Armanija iz kojih su dolazili do novih prilika za poene i povećavanje prednosti. Vrlo raspoložen je bio Hickman koji je izvana uništavao protivničku obranu. U jednom su navratu uspjeli doći do dvoznamenkaste prednosti, međutim bila je kratkog vijeka jer se Sassari tricama Stipčevića i Savanovića vratio na pet koševa zaostatka (75:50) tri minute prije kraja.

Nudio se Milano u završnim minutama, pogriješili su u nekoliko uzastopnih napada, međutim Sassari je promašio tri trice za poravnanje rezultata. Na drugoj je strani pogodio Kalnietis i osigurao pobjedu i novi trofej za Milano.

Do pobjede i naslova predvodio ih je Ricky Hickman s 23 poena (3/6 za dva, 5/7 za tricu, slobodna bacanja 4/4), dok je Rakim Sanders dodao 15 koševa (5/15 iz igre, slobodna bacanja 2/3) i šest skokova.

Najučinkovitiji je kod Sassarija bio Trevor Lacey s 15 koševa (3/7 za dva, 3/6 za tricu). Rok Stipčević zaključio je susret s 11 poena (2/4 za dva, 2/7 za tricu, slobodna bacanja 1/2), jednim skokom i dvije asistencije za 27 minuta provedenih na parketu.

Talijanski kup, finale:
Armani Milano - Sassari 84:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!