Rukomet

Dobar nastup Nikole Špelića u porazu Porta, Melsungen jedva slavio u Finskoj

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.02.2017.
Dobar nastup Nikole Špelića u porazu Porta, Melsungen jedva slavio u Finskoj
Foto: Sandro Donda

Odigrani su i preostali susreti drugog kola EHF kupa u kojima nije bilo velikih iznenađenja, ali je moglo biti. Od hrvatskih rukometaša istaknuo se Nikola Špelić u dresu Porta...

Na gostovanju u Finskoj Melsungen je teškom mukom došao do pobjede. Domaći Riihimäen Cocksi stvorili su mu dosta problema i pali su tek u samoj završnici susreta koji su izgubili 29:28. Pogodak za pobjedu postigao je Momir Rnić koji je tako spriječio iznenađenje.

Johan Sjöstrand skupio je 14 obrana na vratima Melsungena, a po četiri gola postigli su Patrik Fahlgren, Rnić i Timm Schneider. Kod poraženih Vitalij Šicko imao je 15 obrana, Nico Rönnberg osam golova, a Aliaksandr Bačko pet pogodaka.

Füchse je na svom parketu svladao St. Raphael 33:31 i tako Francuzima nanio i drugi poraz u EHF kupu. Loš start za St. Raphael koji je sigurno očekivao barem pobjedu protiv GOG-a na početku pa se sada morao vaditi u čemu nije uspio. Domaćin je morao i uvjerljivije slaviti, imao je tijekom drugog poluvremena i osam razlike, no u završnici je popustio i Francuzi su zaprijetili dolaskom na minus jedan.

Hans Lindberg predvodio je Nijemce s devet golova, Ignacio Plaza Jimenez dodao je šest, a po pet su upisali Paul Drux, Bjarki Mar Elisson i Petar Nenadić. Jakov Gojun dao je doprinos u obrambenoj fazi. Kod gostiju Raphael Caucheteux postigao je 11 pogodaka, a po pet su dodali Miroslav Jurka i Alexandru Simicu.

Magdeburg je rutinski stigao do pobjede protiv Tatabanye koju je svladao 30:25. Bundesligaš je apsolutno dominirao susretom, maksimalan doseg Mađara u drugom dijelu bio je smanjenje na minus tri, ali sredinom poluvremena domaćin je potpuno odmaknuo i bilo je samo pitanje s koliko razlikom će slaviti.

Michael Damgaard predvodio je domaćina s devet golova dok je Željko Musa dodao tri. Kod Mađara Miloš Vujović postigao je šest pogodaka, a Demis Cosmin Grigoras pet.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Španjolskoj gdje je Granollers bio bolji od Midtjyllanda. U susretu u kojem su gosti bili bolji protivnik sve do rane faze drugog dijela, Granollers je ipak na kraju slavio. Presudila je serija domaćina 11:3 kojom su otišli na 31:27 poslije čega se Danci nisu uspjeli oporaviti.

Najučinkovitiji kod pobjednika bili su Marc Canellas s osam golova te s po šest Alvaro Cabanas i Arnau Garcia. Kod Midtjyllanda Eivind Tangen postigao je osam golova, a Espen Lie Hansen sedam.

Porto se dobro držao protiv Göppingena do sredine drugog poluvremena. Imali su domaćini vodstvo 21:20, ali gosti su uzvratili serijom 5:1 i nakon toga rutinski odradili posao.

U redovima domaćina dobar je bio Nikola Špelić s pet golova, a Alexis Hernandez Borges postigao je šest. Kod pobjednika po osam golova zabili su Daniel Fontaine i Marcel Schiller dok je Tim Kneule dodao pet.

EHF kup:
Riihimäen Cocks - Melsungen 28:29
Füchse Berlin - St. Raphael 33:31
Magdeburg - Tatabanya 30:25
Granollers - Midtjylland 34:32
Porto - Göppingen 27:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!