Tenis

Pliškova, Cibulkova i Muguruza ispraćene iz turnira u Dubaiju

Mihaela Bradovski • utorak, 21.02.2017.
Pliškova, Cibulkova i Muguruza ispraćene iz turnira u Dubaiju
Foto: EPA

Na jakom turniru u Dubaiju nekoliko neočekivanih rezultata, prije svih ispadanja Karoline Pliškove, Dominike Cibulkove i Garbine Muguruze...

Treća nositeljica turnira u Dubaiju, Dominika Cibulkova, nije uspjela proći u treće kolo. Ekaterina Makarova svladala ju je u tri seta i tako nakon tri uzastopna poraza u međusobnim dvobojima, u 2017. godini upisala je obje pobjede. Prvo ju je svladala na Australian Openu, a sada i u Dubaiju. "Prije Austrije nisam je nikada uspjela svladati. S tom pobjedom u ovaj meč ušla sam uz više samopouzdanja, više sam vjerovala u pobjedu, znala sam kako i što moram raditi", istaknula je Makarova nakon susreta.

Laura Siegemund već dugo vremena nije u dobroj formi. Novi poraz upisala je u drugom kolu Dubaija protiv Catherine Bellis, mlade Amerikanke. Inače, Siegemund je u prvom kolu Dubaija prekinula seriju od osam uzastopnih poraza, jedva je svladala Silviju Soler Espinosu, a onda je poražena od Bellis.

Elena Vesnina bit će sljedeća protivnica Ane Konjuh nakon što je svladala Japanku Misaki Doi. Osma nositeljica odigrala je vrlo dobar meč i odnijela je pobjedu u dva seta sa 6:2, 7:5.

Monica Puig zaustavila je 15. nositeljicu Caroline Garciju i pobjedom u tri seta izborila nastup u trećem kolu. Nakon Olimpijskih igara Puig je dugo imala problema s formom, ali u posljednje vrijeme igra sve bolje. Prošli tjedan igrala je u polufinalu u Dohi, a sada je u trećem kolu Dubaija. Tamo će igrati protiv Angelique Kerber koja je također slavila i koja će tražiti uzvrat za poraz u Riju.

Problema nije bilo za Agnieszku Radwansku koja je u dva seta nadigrala Belgijku Elisu Mertens. Radwanska je odigrala dobar meč i nije dopustila nikakvo iznenađenje. "Uvijek je izazov igrati protiv nekog prvi put i nisam znala što očekivati. Bio je lošiji start s moje strane, ali na kraju sam zadovoljna što sam stigla do pobjede i to u dva seta."

Nakon što je u Dohi došla do finala, Caroline Wozniacki nastavila je s dobrim nastupima i u Dubaiju. U drugom kolu za protivnicu je imala Viktoriju Golubić koju je svladala u dva seta.

Garbine Muguruza predala je meč Katerini Bondarenko zbog ozljede ahilove tetive. Muguruza je gubila 4:1 kada je odlučila završiti s mukom, a ozljedu je počela osjećati još prošlog tjedna u Dohi. Situacija se nije posebno promijenila na bolje i Španjolka nije mogla dovršiti meč.

Druga nositeljica Karolina Pliškova poražena je od Kristine Mladenović i to s glatkih 6:2, 6:4. Prošli tjedan Pliškova je slavila u Dohi, ali ovdje je odmah naišla na sjajnu Mladenović koja igra svoj najbolji tenis u karijeri.

WTA Dubai, drugo kolo:
Ekaterina Makarova (Rusija) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 3) 6:2, 4:6, 6:2
Catherine Bellis (SAD) - Laura Siegemund (Njemačka) 7:5, 7:6(3)
Elena Vesnina (Rusija, 8) - Misaki Doi (Japan) 6:2, 7:5
Monica Puig (Portoriko) - Caroline Garcia (Francuska, 15) 6:1, 4:6, 6:2
Qiang Wang (Kina) - Ons Jabeur (Tunis) 6:3, 6:1
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Elise Mertens (Belgija) 6:3, 6:2
Lauren Davis (SAD) - Kristina Pliškova (Češka) 1:6, 6:1, 6:3
Christina McHale (SAD) - Naomi Osaka (Japan) 6:3, 6:4
Caroline Wozniacki (Danska, 10) - Viktorija Golubić (Švicarska) 6:4, 6:2
Katerina Bondarenko (Ukrajina) - Garbine Muguruza (Španjolska, 5) 4:1 predaja
Anastasija Sevastova (Latvija) - Alison Riske (SAD) 6:4, 6:7(3), 6:2
Kristina Mladenović (Francuska) - Karolina Pliškova (Češka, 2) 6:2, 6:4
Shuai Peng (Kina) - Barbora Strycova (Češka, 9) 6:3, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka, 1) - Mona Barthel (Njemačka) 6:4, 6:3
Elina Svitolina (Ukrajina, 7) - Saisai Zheng (Kina) 7:5, 6:1

WTA Dubai, drugo kolo:
Gabriela Dabrowski/Jelena Ostapenko - Darija Jurak/ Anastasija Rodionova 7:6(6), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!