Košarka

Ukić i Stipčević idu dalje, Nymburk ostao nadomak senzaciji

Branimir Korać • srijeda, 22.02.2017.
Ukić i Stipčević idu dalje, Nymburk ostao nadomak senzaciji
Foto: FaH

Poznata su četiri sudionika osmine finala Fibine Lige prvaka. Najviše drame bilo je u Češkoj gdje je domaći Nymburk skoro prestigao zaostatak od 22 poena...

Pinar Karsiyaka bez problema nadoknadila je zaostatak iz prve utakmice u Frankfurtu. Tamo su Turci poraženi s deset razlike da bi na svom parketu već na poluvremenu vodili 47:20. Tek u završnici susreta Fraport je smanjio zaostatak, ali nije se uspio spustiti ispod minus 20.

U domaćem sastavu Mike Green je ubacio 18 poena, a J'Covan Brown 17 poena uz devet asistencija. Kod gostiju Michael Morrison je ubacio 12 poena uz osam skokova, a Kwame Vaughn deset poena.

Roko Leni Ukić nije briljirao, ali AEK je svejedno lakoćom slavio protiv Juventusa. I u prvom susretu u Litvi Grci su bili bolji, ali su odnijeli pobjedu od samo poena razlike da bi u Grčkoj završilo s ogromnih plus 21 za AEK.

Ukić je za 22 minute ubacio tek tri poena (0/6 za dva, 1/4 za tri) uz četiri asistencije i tri skoka. U njegovoj momčadi po 14 poena upisali su Chinemelu Elonu (šest skokova) i Michael Dixon (pet asistencija). Kod gostiju Ovidijus Galdikas je ubacio 11 poena, a Jamar Diggs deset.

Neočekivana drama u Češkoj gdje je Nymburk opasno zaprijetio čudom protiv Sassarija. Talijani su s 22 razlike slavili u prvoj utakmici da bi u Češkoj izgubili s 21. Pet i pol sekundi prije kraja Duško Savanović ubacio je dva slobodna bacanja i smanjio na 84:63, Howard Sant-Roos se sjurio u zadnjem napadu, ali lopta mu je iscurila i gosti su započeli s velikim slavljem.

Trevor Lacey ubacio je 17 poena uz šest skokova i pet asistencija, Duško Savanović 14 poena, a Rok Stipčević za 32 minute dodao je sedam poena (2/4 za dva, 1/5 za tri) uz dvije asistencije. Kod domaćina po 18 poena upisali su Bryon Allen (šest asistencija) i Diamon Simpson (12 skokova). Eugene Lawrence je dodao 16 poena, deset asistencija i pet skokova.

Nakon poraza od samo tri razlike u Rusiji, Oldenburg je na svom parketu napravio preokret i upisao je pobjedu protiv Saratova dovoljnu za prolaz dalje. Domaćin je tijekom zadnje dionice imao i više od 20 poena razlike te gosti nisu imali pravu šansu za potpuni priključak.

Brian Qvale je bio prvo ime susreta s 34 poena i osam skokova, a Ricky Paulding dodao je 16 poena. Kod gostiju Nicolas Minnerath upisao je 21 poen i osam skokova, a Sergej Bikov 19 poena i osam asistencija.

Fibina Liga prvaka, šesnaestina finala:
Pinar Karsiyaka - Fraport Skyliners 72:52 (80:90)
AEK Atena - Juventus 75:54 (78:77)
ČEZ Nymburk - Sassari 84:63 (72:94)
Oldenburg - Saratov 98:89 (84:87)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!