Košarka

VIDEO: Vrlo dobar nastup Hezonje protiv Portlanda, fantastičan debi Loua Williamsa zasjenio Cousinsov

Dario Dodić • petak, 24.02.2017.
VIDEO: Vrlo dobar nastup Hezonje protiv Portlanda, fantastičan debi Loua Williamsa zasjenio Cousinsov
Foto: EPA

Nakon All-Star pauze igrači su se vratili na NBA parkete. Mario Hezonja dobio je solidnu minutažu i vrlo dobro je iskoristio u porazu Magica od Trail Blazersa, LeBron i Kyrie srušili su Knickse, sjajan je debi imao Lou Williams u dresu Houston Rocketsa protiv New Orleans Pelicansa za koje je debitirao DeMarcus Cousins...

Košarkaši Orlando Magica odigrali su tri odlične četvrtine, ali nije im bilo dovoljno protiv Portland Trail Blazersa, odnosno odmornog Damiana Lillarda. U četvrtoj četvrtini koju je Portland dobio 35:18 Lillard je zabio 17 od svoja 33 poena i tako odveo goste do pobjede 112:103.

"Iskreno vjerujem da mi je All-Star pauza pomogla u tome da izgledam svježe na parketu. Iako sam rano ušao u probleme s osobnim pogreškama osjećao sam se dobro. Nisam se obeshrabrio, mislim da sam odigrao važnu rolu u toj posljednjoj četvrtini", izjavio je Lillard poslije utakmice.

Imao je Magic 11 poena prednosti početkom zadnje četvrtine, no na Lillardovim krilima Portland serijom 16:4 dolazi do vodstva 96:95, koje do kraja nije prosuo.

Četvorica igrača prve petorke Portlanda bila su dvoznamenkasta. Uz 33 Lillardova koša valja istaknuti 22 poena C.J. McColluma, novo lice u dresu Trail Blazersa Jusuf Nurkić ubacio je 12 koševa uz 12 skokova.

Nikola Vučević je s 25 koševa i devet skokova predvodio Magic, 20 poena dodao je Fournier. Odličnu partiju pružio je Mario Hezonja, odigrao je 25 minuta i za to vrijeme upisao deset poena (2/3 za 2, 2/2 za 3), skok, dvije asistencije i ukradenu loptu. Napokon ga je išao šut, u obrani je odigrao standardno dobro.

"Vrlo sam zadovoljan igrama koje Mario pruža u posljednje vrijeme. Šut mu je bio dobar, nije uvijek na dobroj poziciji u obrani, ali igra agresivno, igra vrlo fizičku košarku, aktivan je s rukama, prelazi iz obrane u napad vrlo brzo, to su sve pobjednički atributi. Mlad je igrač, griješit će i pokušavati shvatiti kako to popraviti. Njegove minute rastu kao rezultat napretka u njegovoj igri, vrlo sam zadovoljan njegovim nastupima", rekao je trener Frank Vogel o Hezonji nakon dvoboja s Portlandom.

LeBron James ubilježio je svoj 48. triple-double učinak u karijeri i zajedno s Kyriejem Irvingom predvodio aktualne prvake Cleveland Cavalierse do domaće pobjede 119:104 protiv New York Knicksa.

LeBron je susret okončao s 18 poena, 13 skokova i 15 asistencija, bio je to ujedno njegov šesti triple-double sezone. Irving je susret završio s 23 poena, dok je Kyle Korver u desetu uzastopnu pobjedu Cavsa protiv Knicksa ugradio 20 koševa.

Carmelo Anthony ubacio je 20 poena protiv svoje nesuđene momčadi i prijatelja LeBrona: "Spokojan sam. I bio sam spokojan. Sretan sam što do kraja sezone više neću morati govoriti o razmjenama igrača", kazao je Anthony.

Courtney Lee predvodio je Knickse s 25 poena, dok je Kristaps Porzingis s osam koševa, pet skokova i dvije blokade na kontu napustio igru u drugoj četvrtini zbog ozljede gležnja.

U preokretima punoj utakmici Golden State Warriorsi svladali su na svom parketu Los Angeles Clipperse 123:113. U fantastičnoj trećoj četvrtini Warriorsi su prelomili susretu. Četvrtinu su dobili s nevjerojatnih 50:26 uz 17 poena Stepha Curryja. Bila je to prva četvrtina neke momčadi s 50 ili više poena nakon ožujka 2014. kada su Lakersi ubacili 51 koš protiv Knicksa.

Curry je s 35 koševa predvodio Warriorse, Kevin Durant dodao je 25 koševa, 15 skokova i sedam asistencija. Još je samo Klay Thompson bio dvoznamenkast kod domaćina, susret je završio s 18 poena.

Za Clipperse su po 19 poena upisali Austin Rivers i Jamal Crawford, 17 koševa uz 11 skokova ubilježio je DeAndre Jordan.

DeMarcus Cousins nadao se boljem debiju u dresu New Orleans Pelicansa, koji su na domaćem parketu teško poraženi od strane Houston Rocketsa. Slavili su gosti 129:99, a dvojac Cousins-Davis ubacio je više od polovice ukupnog broja koševa Pelicansa.

Davis je susret završio s 29 poena i devet skokova, Cousins je dodao 27 koševa i 14 skokova, no to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih Rocketsa.

Za Rocketse je debitirao i briljirao Lou Williams, s 27 je koševa predvodio goste u svom prvom nastupu. Ušao je s klupe i u 25 minuta pogodio čak sedam trica, uz ukupni šut iz igre 9/16. 19 koševa dodao je Eric Gordon, Ryan Anderson zaustavio se na 17 ubačaja, a James Harden na "samo" 13 koševa i 14 asistencija.

NBA, rezultati:
Orlando - Portland 103:112
Detroit - Charlotte 114:108p (Caldwell-Pope 33 koša/Walker 34 koša)
New Orleans - Houston 99:129
Cleveland - New York 119:104
Golden State - L.A. Clippers 123:113
Sacramento - Denver 116:100 (Cauley-Stein 29 koševa, 10 skokova/Harris 23 koša)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!