Rukomet

Danci šokirali Kiel u gostima, Vardar pomaže i Zagrebu, Karačić najefikasniji Hrvat

Branimir Korać • nedjelja, 26.02.2017.
Danci šokirali Kiel u gostima, Vardar pomaže i Zagrebu, Karačić najefikasniji Hrvat
Foto: EPA

Subota je donijela još četiri zanimljiva dvoboja u Ligi prvaka rukometaša, a za iznenađenje dana pobrinuo se Bjerringbro Silkeborg pobjedom u Kielu...

Wisla je u problemima i prolaz u nokaut fazu nije tako siguran. Nakon poraza u Mađarskoj protiv Veszprema 31:25, prednost nad petoplasiranim Silkeborgom je samo dva boda, a Danci imaju i bolju gol razliku u međusobnom omjeru.

U Veszpremu nije lako očekivati pobjedu, ali Poljaci su došli po iznenađenje. Ipak, domaćin je sredinom prvog dijela uspio stvoriti razliku i odmaknuti na četiri gola razlike i do kraja susreta nije dozvolio Wisli oporavak.

"Trebali smo puno bolje reagirati u situacijama jedan na jedan. Napravili smo previše laganih pogrešaka i obrana nije dobro funkcionirala. Veszprem je jednostavno bio bolji od nas", tvrdi Mateusz Piechowski.

Najbolji kod Veszprema bili su Momir Ilić sa sedam golova, Laszlo Nagy sa šest te s po pet Andreas Nilsson i Cristian Ugalde. Kod Wisle Šime Ivić i Dmitrij Žitnikov postigli su po četiri gola dok je Lovro Mihić dodao jedan.

Veliko iznenađenje u Kielu gdje je Bjerringbro-Silkeborg svladao domaćina s 24:21 i probudio nadu u prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Briljirao je na vratima gostiju Soren Rasmussen sa 17 obrana, ništa lošiji nije bio niti na drugoj strani Andreas Wolff sa 16 obrana, ali na kraju pobjedu odnose gosti.

U 21. minuti Kiel je vodio s 9:4, no nakon što su gosti uhvatili priključak do odlaska na odmor, Kiel se jako mučio i nije mogao do novog odvajanja. U završnici susreta Rasmussen i nervoza kod domaćina učinili su svoje i na kraju Danci odnose veliku pobjedu.

"Nevjerojatan osjećaj, mislim da je ovo najveća pobjeda u klupskoj povijesti. Od listopada nismo osvojili nijedan bod u Ligi prvaka, a sada imamo sudbinu u svojim rukama. Sada je sve moguće po pitanju prolaza", tvrdi junak gostiju.

Uz Rasmussena istaknuo se Michael Knudsen sa sedam golova, a kod domaćina Domagoj Duvnjak postigao je četiri gola dok je Ilija Brozović imao jedan neuspješan pokušaj.

Vardar je odradio svoj dio posla i pomogao Zagrebu u borbi za prolazak u nokaut fazu pobjedom protiv Celja 35:30. Na taj način vrlo je izvjesno da će dvoboj između Zagreba i Celja u posljednjem kolu odlučiti o putniku u nokaut fazu.

U Skoplju domaćin je rutinski došao do pobjede, prednost Vardara u drugom dijelu nije se spuštala ispod četiri razlike i domaćin je rutinski dovršio posao i zasjeo na prvo mjesto skupine.

Osam golova kod Vardara postigao je Alex Dujšebaev, po šest su dodali Timur Dibirov i Danil Šiškarjev, Igor Karačić slijedio je s pet, a Ivan Čupić dodao je dva. Kod Celja Žiga Mlakar postigao je osam golova, a Kristian Bećiri četiri.

PSG očekivano je imao lagan posao na svom parketu protiv Kadettena. U prvom poluvremenu Švicarci su još držali priključak, ali u nastavku susreta domaćin je prebacio u brzinu više i odjurio do pobjede.

Nedostajao je domaćinu Nikola Karabatić i trebalo je vremena da pronađu Parižani pravi ritam, ali kada su to i uspjeli, gosti su otišli u visok poraz.

Po šest golova u domaćoj momčadi upisali su Uwe Gensheimer i Mikkel Hansen dok je Luka Stepančić dodao četiri. Kod Kadettena po običaju Gabor Csaszar s deset golova bio je najbolji.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

12. kolo

Telekom Veszprem31:25Orlen Wisla Plock
Kiel21:24Bjerringbro-Silkeborg
Paris Saint-Germain34:26Kadetten
Barcelona26:23Flensburg
1Barcelona 14413:354+5925
2Paris Saint-Germain 14451:383+6824
3Telekom Veszprem 14381:365+1618
4Flensburg 14383:366+1715
5Kiel 14353:376-2312
6Bjerringbro-Silkeborg 14364:397-338
7Orlen Wisla Plock 14367:401-348
8Kadetten 14370:440-702

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!