Košarka

Šarić: "Očekivali smo ovakve vijesti o Simmonsovoj ozljedi"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.02.2017.
Šarić: "Očekivali smo ovakve vijesti o Simmonsovoj ozljedi"
Foto: EPA

Nakon saznanja da njihov suigrač Ben Simmons ove sezone neće debitirati u NBA ligi, košarkaši Sixersa pohvalili su mladog australskog košarkaša i rekli kako se nadaju da će izaći iz svega jači i ostvariti dobru karijeru...

Prvi izbor prošlogodišnjeg drafta Ben Simmons prije nekoliko je dana saznao vijest da ove sezone neće debitirati u najjačoj ligi svijeta. Da nije sve tako crno, suigrači su odlučili pohvaliti talentiranog australskog košarkaša i njegove radne navike.

"Na njemu niste mogli vidjeti da je uznemiren jer neće igrati, pravi je profesionalac. Svakodnevno radi, ne žali se, gladan je uspjeha i ozljeda ga sigurno neće poremetiti. Vratit će se još jači. Kada vidite igrače poput Blakea Griffina i Joela Embiida koji su se vratili nakon dugačkih pauza i počeli igrati, nadam se da će tako biti i s Benom.", rekao je Nic Stauskas za ESPN.

Sve do prošle srijede Sixersi su se nadali da bi velika nada mogla zaigrati u preostalim utakmicama ove sezone, međutim nakon novih testiranja otkriveno je da ozljeda nije potpuno zarasla i da je bolje da pauzira sve do sljedeće sezone kada će biti potpuno zdrav: "Tjeskoba kada u dva sata očekujete nalaze testiranja i samo gledate u mobitel i čekate vijest. Kada sam saznao prvo sam otišao kod njega i razgovarao.", kaže trener Brett Brown.

Na situaciju oko budućeg suigrača se osvrnuo i Dario Šarić: "Uvijek s nama odradi pola treninga, zatim radi individualno sa strane. Mogu reći da smo očekivali ovakve vijest, da neće biti spreman za ovu sezonu zbog tipa ozljede, ali moglo se dogoditi i mnogo gore kasnije."

Iako i dalje postoje priče kako prvi izbor drafta neće igrati zbog sklopljenog ugovora s Nikeom kojim dobiva određene bonuse u slučaju da dođe do titule Rookieja godine ili prve Rookie momčadi, ali njegovi suigrači tvrde drugačije: "Jako naporno je radio da se vrati, znam da je želio igrati. Razočaran je i znam da bi voljeli da je s nama na terenu.", rekao je Gerald Henderson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Tsubasa27.02.2017. u 14:49
    tankiranja + da ne bi ostao bez ROYa iduće sezone
    Captain Tsubasa