Tenis

Marin Čilić dobro krenuo u Acapulcu, na startu svladao Dolgopolova

Branimir Korać • srijeda, 01.03.2017.
Marin Čilić dobro krenuo u Acapulcu, na startu svladao Dolgopolova
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je prvu prepreku na ATP turniru u Acapulcu. Ždrijeb mu je na startu dodijelio Aleksandra Dolgopolova, Ukrajinca koji je nedavno osvojio turnir u Buenos Airesu, Marin je ovdje slavio u tri seta...

Marin Čilić u Rotterdamu pokazao je naznake bolje forme, a u Acapulcu je nastavio u istom ritmu. U prvom kolu igrao je protiv Aleksandra Dolgopolova i svladao ga sa 6:3, 4:6, 6:0.

Ukrajinac je prije deset dana osvojio turnir u Buenos Airesu gdje je nadigrao u finalu Keija Nishikorija, no ovdje je Marin bio bolji, posebno dobro odradio je treći set u kojem je pomeo Dolgopolova za samo 23 minute.

Iako su obojica već dosta vremena na Touru, već gotovo pet godina nisu igrali međusobni turnirski meč, posljednji dvoboj bio je 2012. godine u Umagu gdje je Čilić bio bolji u polufinalu u dva seta.

U Acapulcu Marin je uzeo prvi set sa 6:3, za to mu je bio dovoljan jedan break na kraju seta dok je u drugom setu bolji bio Dolgopolov također breakom u završnici.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Marin dominirao, osvojio ga bez izgubljenog gema i prošao u drugo kolo.

Tamo ga još jednom očekuje dvoboj protiv Borne Ćorića kojeg je svladao prije tjedan dana u Rotterdamu. Ovdje je Ćorić lakoćom prošao prvo kolo i pokušat će doći do prve pobjede u karijeri protiv Čilića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!