Tenis

Uspješan dan za Kineskinje, ispale druga i treća nositeljica

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2017.
Uspješan dan za Kineskinje, ispale druga i treća nositeljica
Foto: Bruno Karadža

Na turniru u Kuala Lumpuru poznate su sve sudionice drugog kola. Druga nositeljica Carla Suarez Navarro i treća Caroline Garcia nisu izborile prolaz...

Na turniru u Kuala Lumpuru Uzbekistanka Sabina Šaripova priredila je iznenađenje u prvom kolu pobjedom protiv Su-Wei Hsieh sa 7:5, 5:7, 6:1. Šaripova je do glavnog ždrijeba došla kroz kvalifikacije, a inače najbolje rezultate ostvaruje na ITF turnirima i prava je rijetkost da uopće prođe kroz kvalifikacije do glavnog ždrijeba na WTA Touru.

Problema nije bilo za prvu nositeljicu Elinu Svitolinu koja je igrala protiv korejske kvalifikantice Su Jeong Jang i glatko slavila sa 6:2, 6:3. Svitolina je odigrala vrlo dobar meč i upisala je 250. pobjedu na WTA Touru u karijeri. Ovo je za Ukrajinku ujedno i 13. uzastopna pobjeda čime potvrđuje fantastičnu formu.

Veliko iznenađenje priredila je 18-godišnja Ruskinja Anna Kalinskaja koja je u dva seta eliminirala treću nositeljicu Caroline Garciju. Kalinskaja je odigrala sjajan meč, posebno dobra bila je u drugom setu u kojem je ispustila samo dva gema.

Glatko je do prolaza došla šesta nositeljica, 60. igračica svijeta, Qiang Wang iz Kine. Ona je ispustila tek četiri gema protiv Nine Stojanović. Wang je i prošlog tjedna igrala dobro u Dubaiju gdje je došla do četvrtfinala i izgubila tek od Anastasije Sevastove.

Još jedna Kineskinja upisala je prolaz i to Xin-Yun Han koja je u dva seta svladala još jednu igračicu iz Srbije, Aleksandru Krunić. Han je imala problema u prvom setu koji je dobila tek u završnici, ali nastavak meča bio je jednosmjeran.

Ipak priča dana je poraz Carle Suarez Navarro koja je izgubila u tri seta do 201. igračice svijeta, japanske kvalifikantice Miyu Kato. Kato je odigrala odličan meč i nakon gubitka prvog seta potpuno je nadigrala drugu nositeljicu.

Odličan kineski dan zaokružila je Shuai Peng koja je u dva seta bila bolja od Kai-Chen Chang što znači da su sve tri Kineskinje koje su u utorak bile na terenu, upisale pobjedu.

WTA Kuala Lumpur, prvo kolo:
Sabina Šaripova (Uzbekistan, Q) - Su-Wei Hsieh (Tajvan) 7:5, 5:7, 6:1
Magda Linette (Poljska) - Katarina Zavacka (Ukrajina, WC) 6:1, 3:6, 6:3
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Su Jeong Jang (Južna Koreja, Q) 6:2, 6:3
Anna Kalinskaja (Rusija, Q) - Caroline Garcia (Francuska, 3) 7:5, 6:2
Qiang Wang (Kina, 6) - Nina Stojanović (Srbija) 6:1, 6:3
Xin-Yun Han (Kina) - Aleksandra Krunić (Srbija) 7:5, 6:1
Miyu Kato (Japan, Q) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 2) 2:6, 6:1, 6:3
Shuai Peng (Kina, 4) - Kai-Chen Chang (Tajvan) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!