Košarka

Philadelphia potvrdila: Joel Embiid out do kraja sezone

Branimir Korać • srijeda, 01.03.2017.
Philadelphia potvrdila: Joel Embiid out do kraja sezone

Nakon što je ostala bez Bena Simmonsa do kraja sezone, Philadelphia je potvrdila kako niti Joel Embiid neće konkurirati za nastup do kraja ove sezone...

Trebali su biti glavni kandidati za rookieja sezone, no ne samo to, već i nositi Sixerse te pokazati kako je silno tankiranje ovih godina imalo smisla. Međutim Ben Simmons u tekućoj sezoni neće odigrati nijednu utakmicu te će tek sljedeće sezone debitirati u NBA ligi i pokazati zašto i je li s pravom Sixersi očekuju da će upravo on biti njihov "franšizni igrač."

Veći je problem stanje Joela Embiida koji je draftiran kada i Dario Šarić, ali propustio je dvije cijele sezone i sada više od pola svoje rookie sezone u dresu Sixersa. Embiid je od prve utakmice bio na doziranoj minutaži i pažljivo složenom rasporedu igranja, ali ipak nije izdržao bez problema, odigrao je tek 31 utakmicu, ali u njima je pokazao da se Sixersima isplatilo čekanje jer je potvrdio ogroman potencijal i bio je apsolutni favorit za novaka godine s prosjekom od 20.2 poena, 7.8 skokova i 2.5 blokade po susretu.

Sixersi su potvrdili kako stanje koljena nije idealno i da će Embiid propustiti preostale ovosezonske utakmice. "Potpuno smo koncentrirani na dugoročno zdravlje naših igrača i njihove prezentacije na terenu. Naš liječnički tim nastavit će raditi s Joelom i kada budemo imali nove konkretne informacije, objavit ćemo ih javnosti", poručio je Jerry Colangelo.

Ispadanjem i Embiida do kraja sezone, Dario Šarić vrlo ozbiljno ulazi u priču za rookieja sezone. Šarić igra sjajnu košarku i već neko vrijeme lider je Sixersa bez Embiida i Simmonsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.03.2017. u 09:34
    Bojim se da je Embiid novi Greg Oden, steta jer radi se stvarno o vrhunskom potencijalu sto je i pokazivao ove sezone do ozljede.
    Obrisan korisnik