Zimski sportovi

Stefan Kraft uzeo svoje drugo zlato u Lahtiju, Wellinger se pretplatio na drugo mjesto

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2017.
Stefan Kraft uzeo svoje drugo zlato u Lahtiju, Wellinger se pretplatio na drugo mjesto
Foto: EPA

Nakon što je bio najbolji na maloj skakaonici, Stefan Kraft odnio je zlatno odličje i na velikoj. Već viđeno, Kraft odnosi pobjedu, a drugo mjesto zauzima "pretplatnik" na drugu poziciju u posljednje vrijeme Andreas Wellinger...

Još jedan sjajan dan je iza Stefana Krafta koji je bio najbolji na velikoj skakaonici u Lahtiju. Natjecanje je proteklo bez ikakvih problema i zastoja, nije bilo problema s vjetrom što je bio čest slučaj ove sezone i svi su imali iste uvjete.

Kraft se tu pokazao najboljim, imao je dva odlična skoka i na kraju je odnio pobjedu ispred Andreasa Wellingera iz Njemačke.

Ovom pobjedom Kraft je postao prvi Austrijanac koji je odnio zlato na svjetskim prvenstvima i na maloj i na velikoj skakaonici, a posljednji kojem je to pošlo za rukom bio je Poljak Adam Malysz koji je slavio na obje skakaonice 2003. godine.

U posljednje vrijeme konstantno drugoplasirani Nijemac Wellinger i ovdje je ostao iza Krafta i morao se zadovoljiti srebrom.

Bronca ide u Poljsku, ali ne za Kamila Stocha već za Piotra Zylu koji je ujedno imao i najduži skok dana s dalekih 131 metrom u drugoj seriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!