Košarka

VIDEO: Bullsi zaustavili veliki niz Warriorsa, Oklahomi nije pomoglo Westbrookovih 45 koševa

Dario Dodić • petak, 03.03.2017.
VIDEO: Bullsi zaustavili veliki niz Warriorsa, Oklahomi nije pomoglo Westbrookovih 45 koševa
Foto: EPA

Sinoć su u NBA odigrane tek tri utakmice, ali uzbuđenja nije nedostajalo. U prvoj utakmici bez Kevina Duranta Golden State Warriorsi su izgubili kod Chicago Bullsa i prekinuli rekordni niz u kojem nisu gubili dvije utakmice regularne sezone zaredom. Russell Westbrook zabio je 45 koševa za Thundere, ali do pobjede je došao Portland...

Chicago Bullsi su na domaćem parketu došli do velike pobjede protiv Golden State Warriorsa zahvaljujući seriji 10:2 u posljednje tri minute susreta. Slavili su Bullsi 94:87 i zaustavili veliki niz Warriorsa od 146 uzastopnih utakmica regularne sezone u kojima nisu izgubili dvije utakmice zaredom. Nakon poraza od Washington Wizardsa preksinoć uslijedio je poraz od Bullsa.

"Bio je to sjajan niz, očekivali smo da će prestati u nekom trenutku ove godine. Nije toliko čudno da se dogodilo na ovom putovanju. Igramo bez Kevina Duranta, trenutno prolazimo kroz teško razdoblje, ali oporavit ćemo se", kazao je trener Warriorsa Steve Kerr.

Bila je ovo prva utakmica u kojoj Warriorsi nisu mogli računati na ozlijeđenog Duranta. Prognoze nisu dobre, nadaju se u klubu da će moći igrati kroz mjesec dana kada ima zakazan novi pregled. To bi značilo da će Durant odigrati posljednja dva tjedna regularne sezone uoči doigravanja.

Bullse je do pete pobjede u posljednjih šest utakmica predvodio Jimmy Butler s 22 koša. Bobby Portis upisao je prvi double-double sezone, utakmicu je završio sa 17 poena i 13 skokova.

Steph Curry bio je s 23 poena najbolji kod Warriorsa, ali uz poprilično slab šut (1/1 za 1, 8/16 za 2, 2/11 za 3). Ništa bolji nije bio niti Klay Thompson, ubacio je 13 koševa uz šut iz igre 5/22.

Oklahoma City Thunderi imali su vodstvo 97:89 nešto manje od osam minuta prije kraja u gostima kod Portland Trail Blazersa. Bilo je to najveće vodstvo gostiju, ali domaća je momčad na krilima Damiana Lillarda uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist i doći do pobjede 114:109, kojom su prekinuli niz od četiri pobjede Thundera.

Lillard je bio jedan od šestorice igrača Portlanda s dvoznamenkastim učinkom, susret je okončao s 33 poena. C.J. McCollum i Jusuf Nurkić (12 skokova) dodali su po 18 koševa.

Oklahomi nije pomoglo niti 45 koševa Russella Westbrooka u 37 minuta na parketu. Enes Kanter dodao je 18 poena uz deset skokova, još je samo Taj Gibson bio dvoznamenkast, utakmicu je završio s 15 poena.

Šuterski raspoloženi Phoenix Sunsi na svom su parketu sa 120:103 svladali Charlotte Hornetse. Imali su najbolji postotak šuta ove sezone, 59,7 posto, što je velik napredak u odnosu na prosjek od 45 posto, koji ih svrstava na 20. mjesto NBA lige.

"Naši igrači s klupe bili su fenomenalni", rekao je nakon susreta trener Sunsa Earl Watson. Klupa domaćina postigla je čak 53 poena.

Šestorica Sunsa bila su dvoznamenkasta, a najbolji među njima bio je Marquese Chriss sa 17 koševa. Na 16 poena zaustavili su se T.J Warren, Alan Williams (12 skokova) i Leandro Barbosa.

Kemba Walker bio je najbolji kod gostiju, susret je završio s 26 poena i osam asistencija. Marvin Williams dodao je 19 poena, a Frank Kaminsky III. 16 koševa.

NBA, rezultati:
Chicago - Golden State 94:87
Phoenix - Charlotte 120:103
Portland - Oklahoma City 114:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!