Zimski sportovi

Poljaci do prvog momčadskog zlata na svjetskim prvenstvima

Mihaela Bradovski • subota, 04.03.2017.
Poljaci do prvog momčadskog zlata na svjetskim prvenstvima
Foto: EPA

Poljska je osvojila zlatno odličje u momčadskom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Lahtiju gdje je potvrdila da je danas jedna od najvećih sila u skijaškim skokovima. Branitelji naslova Norvežani završili su na drugom mjestu...

Piotr Zyla, Dawid Kubacki, Maciej Kot i Kamil Stoch donijeli su Poljskoj zlatno odličje, prvo u povijesti, u momčadskom dijelu natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Lahtiju.

Sjajni Poljaci briljirali su u prvoj seriji u kojoj su imali tri skoka od 130.5 metara te jedan od 129 te već tada stvorili visoku zalihu nad Austrijom koja je u tom trenutku držala drugu poziciju.

Kako je druga serija odmicala, bilo je jasno da Poljskoj samo veliki kiks može odnijeti zlato, a on se nije dogodio. Bez problema priveli su natjecanje kraju i mogli proslaviti zlatno odličje.

Branitelji naslova Norvežani na kraju su se ipak probili na drugu poziciju zahvaljujući puno boljem nastupu u drugoj seriji gdje su bili bolji i od Poljaka. Nakon prve zauzimali su četvrtu poziciju, ali ponajprije zahvaljujući najdužem skoku dana Johanna Forfanga od 138 metara, skočili su u poretku.

Austrija je uzela broncu dok je Njemačka ostala bez odličja nakon kiksa Stephana Leyhea i samo 103 metra u drugoj seriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!